28 aug. 2015 | 09:00

Cele mai puternice laptopuri au devenit şi mai rapide: noile Alienware

ACTUALITATE
Cele mai puternice laptopuri au devenit şi mai rapide: noile Alienware

Printr-o mişcare surprinzătoare de trupe a celor de la Dell, Alienware 18 a fost reînviat, iar celelalte modele de laptopuri au fost actualizate.

Majoritatea analizelor din piaţa sistemelor de gaming confirmă faptul că PC-urile Alienware sunt cele mai performante din lume, cu o fiabilitate sporită, nivel ridicat de flexibilitate la capitolul configuraţie hardware şi alte câteva avantaje. Cu toate acestea, cei de la Dell nu se culcă pe lauri şi lansează la intervale regulate noi modele, cu specificaţii actualizate şi design similar sau identic. În cazul laptopurilor de exemplu, doar diagonala diferă, în rest, particularităţile sunt identice.

>> Vezi cele mai bune oferte la laptopuri de gaming <<

După o perioadă în care nu l-au mai produs, Alienware 18 revine din nou în lumina reflectoarelor, la cererea publicului. Vine dotat cu procesoare Intel Core i7 de generaţia a patra, până la 32GB RAM, 1TB HDD, opţional un SSD de 512GB şi două plăci video NVIDIA GeForce GTX 970M şi 980M. În ceea ce priveşte restul actualizărilor de care au parte modelele de la 13, 15 şi 17 inci, acestea sunt destul de semnificative.

Pentru prima oară veţi putea achiziţiona un Alienware cu SSD-uri PCIe cu o rată de transfer de până la 4GB/s. Un port USB Type C cu suport pentru USB 3.1 şi Thunderbol 3 va fi de asemenea introdus în ecuaţie. Plăcile de reţea wireless şi ethernet Killer vor de asemenea modernizate pentru o experienţă de gaming multiplayer fără întreruperi sau întârzieri. Alienware 13 va beneficia de o baterie mai mare, 62WHr. Nu ştim exact modelele de procesoare folosite, dar la capitolul plăci video majoritatea vor face parte din seria GeForce GTX 900M, cu excepţia Alienware 15 ce va putea fi cumpărat şi cu un AMD Radeon HD M395X.

Desktopurile Alienware din seria X51 vor fi de asemenea modernizate, incorporând pentru prima oară SSD-uri PCIe, sloturi pentru memorie RAM DDR4 şi un sistem de răcire cu lichid mai avansat. În plus, noul X51 poat fi folosit pentru prima oară în tandem cu Alienware Graphics Amplifier. Aceasta din urmă este o placă video externă ce iniţial a fost anunţată ca să fie folosită în tandem cu Alienware 13. Pentru un desktop, acelaşi produs se pretează din cauza carcasei foarte mici de la x51, care nu poate găzdui un Geforce GTX Titan X de exemplu decât prin acest artificiu. La interior, standard, utilizatorii de X51 trebuie să se rezume la GTX 960.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele