23 iun. 2015 | 09:36

Cele mai importante anunțuri făcute la E3

FEATURE
Cele mai importante anunțuri făcute la E3

Spre deosebire de ultimii ani, la E3 2015 cele mai mari companii producătoare de hardware și software au făcut un număr mare de anunțuri interesante.

Cu ocazia fiecărei ediții E3, pasionații de jocuri din toată lumea își fac speranțe în legătură cu anunțurile care urmează a fi făcut în cadrul evenimentului. Din acest punct de vedere, ultimele două ediții nu au fost printre cele mai reușite. Anul acesta, însă, companiile din spatele celor mai cunoscute jocuri au reușit să atragă atenția tuturor, reintroducând unele dintre cele mai cunoscute titluri din istorie.

Nici la capitolul hardware nu s-a dus lipsă de știri importante, realitatea virtuală fiind marea vedetă în ediția din acest an. Cu această ocazia, Microsoft și Oculus au putut să-și prezinte propriile variante de ochelari speciale. În cazul în care nu ați putut viziona toate conferințele de presă din cadrul evenimentului, vă prezentăm mai jos cele mai importante anunțuri făcute la E3.

Star Wars: Battlefront este un ”reboot” după jocurile mai vechi și îi pune pe jucători în mijlocul unor bătălii masive într-unele dintre cele mai cunoscute peisaje din serie. La E3, cei de la EA au prezentat un videoclip de 5 minute în care avea loc o bătălie pe Hoth, planeta înghețată din Episodul V. Star Wars: Battlefront va semăna în multe privințe cu Battlefield, însă nu le va oferi jucătorilor o campanie single-player, ci doar misiuni speciale care au rolul de a-i pregăti pentru bătăliile uriașe la care vor lua parte alături de alți jucători pe internet. Jocul va fi disponibil din data de 17 noiembrie 2015.

În FIFA 16, spre deosebire de anii precedenți, cei de la Electronic Arts au decis să introducă loturile feminine în joc, argumentând că acum tehnologia a devenit suficient de bună, cât să reproducă cu fidelitate jocul din teren.

FIFA 16 îți va pune la dispoziție loturile naționale de fotbal feminin a 12 țări: Australia, Brazilia, Canada,China, Anglia, Franța, Germania, Italia, Mexic, Spania, Suedia și Statele Unite ale Americii. Echipele, cu toate jucătoarele acestor naționale, vor fi reproduse în detaliu, atât din punctul de vedere al aspectului fizic, cât și în ceea ce privește comportamentul pe teren.

Mass Effect Andromeda a fost anunțat încă din anul 2012, însă nu va apărea pe piață până anul viitor. Din câte se pare, în acest an fanii nu vor mai avea ocazia de a juca cu Comandantul Shepherd, personajul principal din titlurile precedente. La E3 în acest an a fost prezentat un scurt trailer, acțiunea fiind plasată în vestul Statelor Unite. Deși sunt șanse mari ca poveștile din cele două jocuri să nu aibă legătură, unul dintre cei implicați în producere jocului a sugerat faptul că ”ar fi o idee bună să păstrăm salvările anterioare”.

Din punct de vedere al graficii, noul Need For Speed probabil nu va dezamăgi pe nimeni. Prin intermediul trailerului prezentat la E3 anul acesta, EA ne-a dat de înțeles că acțiunea din noul joc se va desfășura pe timp de noapte. De asemenea, vor exista numeroase opțiuni de personalizare a mașinilor, alături de un fir narativ nou.

Final Fantasy VII este unul dintre cele mai populare jocuri din serie, motiv pentru care fanii au cerut în nenumărate rânduri  ca acesta să fie refăcut. Square Enix pare a se fi hotărât în sfârșit să-i asculte, iar anul acesta prezentat la E3 un trailer extrem de interesant al viitorului joc. Acesta nu oderă foarte multe detalii, însă include câteva dintre cele mai cunoscute personaje.

Hitman se întoarce, iar Agentul 47 va colabora iar cu Agenția pentru eliminarea unora dintre cele mai periculoase persoane din lume. La E3 am putu vedea atât un videoclip de prezentare, cât și un teaser, la finalul căruia putem auzi vocea persoanei de contact a Agentului 47.

Uncharted 4: A Thief’s End este unul dintre cele mai așteptate jocuri pentru Playstation 4. Titlul a fost prezentat pentru prima dată la evenimentul E3 de anul trecut, iar anul acesta am putut observa foarte puțin și din gameplay-ul acestuia. Uncharted 4 va marca sfârșitul acestei serii create exclusiv pentru consolele Playstation.

Fallout 4 s-a numărat și el printre cele mai așteptate jocuri de la E3. Fanii seriei Fallout aşteaptă de mult timp să pună mâna pe un nou episod al francizei. Inevitabilul va avea loc până la finele acestui an.

La începutul acestei luni, cei de la Bethesda au postat online un website menit să fie un teaser pentru un nou joc Fallout. Nu a trecut mult timp până am aflat ca va fi vorba despre Fallout 4. După ce s-au confirmat mai multe aspecte despre joc dintr-un trailer spectaculos de colorat şi detaliat, cei de la Bethesda ne-au oferit în jur de 15 minute de gameplay la E3. Puteți viziona videoclipul complet mai jos.

Doom, una dintre cele mai cunoscute serii, va include un nou joc. Zvonuri referitoare la un nou Doom au existat deja de câţiva ani, dar abia acum respectivul joc a fost confirmat oficial de Bethesda şi id Software printr-un teaser. Bethesda, dezvoltatorul titlului, a făcut deja o treabă foarte bună cu noile jocuri Wolfenstein, motiv pentru care, nu prea avem de ce să ne facem griji în legătură cu viitorul Doom. În teorie, primele secvenţe de gameplay din noul Doom au fost făcute publice anul trecut la QuakeCon. În practică însă, acele momente nu au fost imortalizate online.

HoloLens, una dintre cele mai interesante proiecte ale celor de la Microsoft, nu a lipsit de la E3. Compania cu sediul în Redmond a ales să combine HoloLens cu Minecraft, unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului, iar rezultatele au fost cel puțin impresionante. În cadrul prezentării, o întreagă lume din Minecraft a fost proiectată pe o masă în fața oamenilor din public.

Cel mai important aspect, însă, a fost faptul că lumea respectivă putea fi explorată foarte ușor, iar comenzile vocale putea fi utilizate în orice moment. Indicația ”Lightning Strike”, de exemplu, va duce instant la producerea unui fulger în mediul virtual.

microsoft hololens

Oculus Rift a trecut prin foarte multe în ultimii ani, însă cel mai important produs al companiei cumpărate de Facebook pentru două miliarde de dolari pare a fi gata de comercializare. În urmă cu ceva vreme, versiunea publică a kit-ului a fost anunţată oficial. Poartă numele Rift VR şi vine cu schimbări semnificative de design şi funcţionalitate în comparaţie cu Oculus Rift DK2, cea mai recentă versiune a kitului de dezvoltare al aceleiaşi companii.

Acesta are la bază două display-uri OLED cu o claritatea foarte bună şi un un câmp vizual sporit. Sistemul de urmărire al mişcării, vital pentru o experienţă VR fără evenimente neplăcute, a beneficiat de un upgrade important pentru a elimina aproape complet latenţa. Puteți citi mai multe despre Oculus Rift aici.

oculus rift vr

Consolele Xbox vor beneficia de un upgrade important. În cadrul conferinţei E3 2015, Phil Spencer a anunţat că începând cu această iarnă veţi putea utiliza discurile cu jocuri de Xbox 360 pe Xbox One. Pe lângă faptul că mulţimea prezentă la eveniment nu mai ştia cum să-şi manifeste entuziasmul vizavi de această veste, detaliile suplimentare au fost la fel de încântătoare.

În prima etapă de propagare, peste 100 de titluri vor fi suportate, urmând ca în prima parte a anului următor această valoare numerică să se apropie de 200. Momentan, Microsoft lucrează intens cu dezvoltatori la realizarea de update-uri pentru acele titluri în speranţa evitării oricăror probleme de compatibilitate.