29 apr. 2015 | 12:59

Cele mai bune telefoane din 2015: De la One M9 și Galaxy S6 la ZenFone 2, Huawei P8 și LG G4

VIDEO
Cele mai bune telefoane din 2015: De la One M9 și Galaxy S6 la ZenFone 2, Huawei P8 și LG G4

Am ajuns să putem face și lista cu cele mai bune telefoane din 2015. Până la iPhone 6s (sau iPhone 7), acestea sunt cele mai bune pe care Android le are. De asemenea, așteptăm primele modele cu Windows 10, dar iată ce poți alege ca să ai un telefon de top încă din această primăvară sau vară.

Valul cu cele mai bune telefoane din 2015 a început pe 1 martie, când HTC și Samsung au anunțat, înainte de Mobile World Congress 2015, noile lor telefoane. A urmat Asus ZenFone 2 și Huawei P8. De ieri, știm totul despre LG G4, un telefon impresionant prin design și dotări tehnice. Nu sunt toate disponibile în magazine, din nefericire, dar dacă vrei să-ți cumperi vreunul, acesta e ghidul cu care să începi.

Atât LG G4, cât și Galaxy S6 au un ecran QuadHD cu cea mai mare rezoluție de pe piață, doar că primul folosește un panou S-AMOLED și al doilea unul LCD Quantum IPS. LG G4 are un ecran de 5,5 inci și Galaxy S6 unul de 5,1 inci, ceea ce înseamnă că densitatea pixelilor e mai mare pe cel de-al doilea. Cele mai bune procesoare sunt pe HTC One M9 și Galaxy S6, fabricate de Qualcomm, respectiv Samsung. Sunt ambele cu opt nuclee, deși cel Exynos de pe Samsung e mai bun în ceea ce privește consumul de energie.

LG G4 din profil

Asus ZenFone 2 folosește procesor Intel și are 4GB de memorie RAM, cea mai mare cantitate de pe toate telefoanele disponibile. LG G4 are o cameră de 16 megapixeli cu cea mai bună stabilizare optică, potrivit datelor comunicate de LG. Este urmat în top de Huawei P8 și Galaxy S6. Toate telefoanele folosesc Android Lollipop, dar cu interfețe proprii ale companiilor.

Topul de mai jos (click pe imagine pentru a o mări) este alcătuit în funcție de momentul la care a fost lansat telefonul, de aceea începe cu One M9 și se încheie cu LG G4. Nu este o ierarhie, încă, deoarece nu le-am testat pe toate. Și da, am omis Sony Xperia Z4 intenționat, deoarece a fost anunțat doar pentru Japonia și fără noutăți semnificative. Afli totul despre el de aici.

TOP cele mai bune telefoane din 2015

Cele mai bune telefoane din 2015: HTC One M9

Primul HTC a fost, din multe puncte de vedere, o revoluție, dar mai ales a fost prin camera foto. Taiwanezii au încercat să refacă asta anul trecut, montând o cameră dublă pe spate, care îți permite să refocalizezi o poză. Era însă o funcționalitate prea puțin utilă, așa că anul acesta a dispărut. În loc, a venit o cameră de 20 de megapixeli care este bună, dar nu prea până la capăt.

One M9 merită, dacă ai prima versiune sau dacă n-ai niciun HTC și îl alegi acum. Ai o cameră cel mult rezonabilă, un telefon foarte bine construit și un sistem de operare eficient. Plus că, mai are alte două părți bune: n-are scanner de amprente și cameră duală. Ai aici un review al HTC One M9.

De unde îl poți cumpăra: HTC One M9 la eMAG este AICI și la QuickMobile este AICI.

Acesta e HTC One M9 și review-ul pentru el. De frumos e frumos, are cel mai nou Android, iar tot ce trebuie să știți am detaliat aici: http://bit.ly/onem9review

Posted by playtech.ro on Friday, April 10, 2015

Samsung Galaxy S6 pune preț pe design

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt cele mai interesante și spectaculoase telefoane de la sud-coreeni. Sunt create din metal și sticlă și Samsung a îmbunătățit ceea ce utilizatorii au tot cerut în ultimii ani. Smartphone-urile Samsung (cel puțin cele de top) mereu s-au evidențiat de restul telefoanelor printr-un hardware de top, dar și printr-o serie de giumbușlucuri software. Ei bine, anul acesta giumbușlucurile nu prea și-au mai găsit locul, apărând în schimb o interfață ”matură”, mai simplă, mai prietenoasă.

Samsung Galaxy S6 este dovada că sud-coreenii au ascultat, au notat și au proiectat tot ce voiau utilizatorii și potențialii utilizatori. Au înlăturat o bună parte din bloatware, au scos funcțiile ”briz-briz” (derularea cu ochii, de exemplu) și au îmbunătățit pe unde era nevoie. Samsung Galaxy S6 Edge este un Galaxy S6 cu ceva în plus, ceva inedit. Nimic de lăudat, nimic de criticat (poate doar sticla de pe spate care alunecă pe mai toate suprafețele pe care pui telefonul, dacă sunt puțin înclinate). Un review cu cele două telefoane găsești aici.

De unde îl poți cumpăra: Samsung Galaxy S6 e la eMAG, iar S6 Edge este AICI. La QuickMobile găsești Galaxy S6 AICI și Galaxy S6 Edge este AICI.

ZenFone 2 e un „gigant“ de la Asus, care nu se descurcă rău

Taiwanezii de la ASUS fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a se remarca pe piața telefoanelor mobile. Gama ZenFone s-a bucurat de aprecieri, atât din partea utilizatorilor cât și din partea presei de specialitate, iar compania a decis să mai lanseze o gamă care poartă numele de ZenFone 2. Telefonul are un preț foarte accesibil, iar designul este similar cu cel al fraților mai mari, dar carcasa este din plastic. Butoanele sunt poziționate tot pe spate, iar ecranul de 5 inch are rezoluție HD.

La capitolul hardware, taiwanezii au ales să includă un procesor Intel Atom Z2560, cu două nuclee tactate la 1,6GHz. Procesorul este unul mai vechi, dar la prima vedere, se comportă impecabil în tandem cu memoria RAM de 2GB. Telefonul este rapid și, dacă taiwanezii vor ști cum să-l marketeze, va deveni un adevărat succes pe piață. Articolul primelor impresii despre Asus ZenFone 2 este aici.

De unde îl poți cumpăra: Asus ZenFone 2 este la QuickMobile AICI.

ZenFone 2 ZE551ML (3)

Cele mai bune telefoane din 2015: Huawei P8

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD, folosește un procesor Kirin cu opt nuclee, produs de Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW. Pixelul în plus aduce o reproducere mai bună a culorilor în fotografii și prezintă mai multe detalii.

Faţă de iPhone sau Samsung Galaxy S6, Huawei se simte mai uşor. Cumva, mi s-a părut mai de jucărie decât celelate două telefoane. Comparaţia corectă e cu iPhone, pentru că Samsung a trecut într-o altă ligă cu Galaxy S6 de sticlă. Aluminiul nu e la fel de bine lustruit ca pe HTC, deci nu are acea senzaţie alunecoasă, dar pe alocuri telefonul aduce aminte de Gionee sau Allview, depinde cum vrei să-i spui. Găsești aici un articol integral cu primele impresii despre acest Huawei P8.

Huawei P8 hands-on 7

Cele mai bune telefoane din 2015: LG G4

LG a acordat atenție deosebită aspectului noului flagship, designul fiind definit de Slim Arc. Carcasa din piele este o împrospătare a pieții suprasaturate de dispozitive metalice. Camera are funcții impresionante, atât pentru amatori, cât și pentru pasionații de fotografie, iar despre bateria cu capacitate de 3.000 de mAh LG spune că rezistă cu 20% mai mult decât cea a predecesorului G3.

TElefonul vine în două versiuni, cu carcasă de plastic disponibilă pe gri metalic, alb ceramic și auriu, și cu carcasă de piele disponibilă pe negru, maro, roșu, albastru, bej și galben. LG G4 va fi disponibil în magazine în Coreea de Sud începând cu data de 29 aprilie, iar în săptămânile viitoare va putea fi găsit și în restul țărilor. Rămâne de văzut dacă se va ridica la înălțimea așteptărilor și dacă va fi, într-adevăr, un dispozitiv pe care Steve Jobs și-ar fi dorit să îl aibă. Ai aici mai multe informații despre LG G4.

LG G4 teaser camera foto

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele