15 iun. 2015 | 16:14

Cele mai bune poze surprinse cu iPhone îți arată că fotografia e mai mult decât selfie

ENTERTAINMENT
Cele mai bune poze surprinse cu iPhone îți arată că fotografia e mai mult decât selfie

Dacă cea mai bună cameră e cea pe care o ai cu tine, atunci acești fotografi au folosit-o la maximum. Competiția care premiază cele mai bune fotografii făcute cu un iPhone și-a desemnat câștigătorii, iar imaginile sunt, se poate spune, captivante și memorabile.

Printre atâtea echipamente scumpe, de la DSLR-uri şi mirrorless-uri la clasicele Leica, există oameni care pot realiza fotografii impresionante şi memorabile cu „doar” un telefon mobil, în speță un iPhone. Aceşti fotografi „mobili” tocmai au fost anunţaţi drept câştigători ai premiilor iPhone Photography Awards.

Competiția IPPAwards a pornit în 2007, iar la ultima ediție fotografii au participat la 19 categorii diferite. Lista finală cuprinde 57 de premianți, iar țările de origine sunt pe cât de diversificate sunt subiectele abordate. Au participat la IPPAwards 2015 fotografi din Egipt, Ecuador, Hong Kong, Africa de Sud, Marea Britanie sau Taiwan.

Fotografiile au fost realizate exclusiv doar cu dispozitive mobile – iPhone, iPad, iPod Touch, iar procesarea a fost permisă doar pe acestea prin aplicații precum VSCOCam, Pixlr, Photoshop Express sau altelte.

Imaginea câștigătoare este a lui Michal Koralewski, un fotograf din Polonia și prezintă un bătrân care cântă la acordeon. „Este o surpriză pentru mine să fiu câștigător. Particip de trei ani la această competiție și este prima dată când câștig ceva mai mult decât o mențiune”, a declarat acesta revistei Time.

Cele mai bune fotografii facute cu iPhone - locul I - Michal Koralewski

Imaginea se numește Sunetele vechiului oraș și a fost realizată cu un iPhone 5 și a folosit un accesoriu numit COVR, care te ajută să faci poze de la nivelul șoldului fără să trebuiască să te uiți pe ecran. Astfel, păstrezi discreția și nu alterezi acțiunea pe care vrei s-o imortalizezi.

[related]

Cea de-a doua imagine este a lui David Craik, este denumită Păsările de la cafea și a fost realizată cu o tabletă iPad mini. „Am văzut păsările, am văzut umbrele pe perete, am văzut marginea mesei. Am văzut această imagine cum s-a compus în fața mea”, a declarat acesta pentru Time.

Cele mai bune fotografii facute cu iPhone - locul II - David Craik

Ultima fotografie, care încheie top 3, este a lui Yvonne Lu (pe numele real Yi-Chieh Lu). Ea a surprins un cuplu care dormea în tren, pe geam putând fi observat apusul. Imaginea ți-ar putea aminti de una celebră realizată de Henri Cartier Bresson în România, în anii ’70.

iPhone Photography Awards dispune şi de o aplicaţie pentru App Store, iar primii trei fotografi ai anului vor primi câte un ceas Apple Watch Sport. Mai trebuie spus că pentru a te înscrie trebuie să plăteşti. Costă 3,5 dolari per imagine, iar pentru un maximum de 25 de imagini plăteşti 57,5 dolari. Competiția pentru 2016 este deschisă. Toate informațiile sunt pe site-ul IPPAwards.

Îl poți urmări pe câștigătorul de anul acesta și pe Instagram.

Summer rain

A photo posted by Michal Koralewski (@michal_koralewski) on

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele