06 apr. 2015 | 17:22

Cele mai bune gadgeturi pentru fotografii sub apă

VIDEO
Cele mai bune gadgeturi pentru fotografii sub apă

În cel mai recent episod al emisiunii PLAYTECH, am testat trei gadgeturi cu care te poți fotografia sau filma pe sub apă. Mai jos vorbim mai pe larg despre gadgeturile din emisiune și vă prezentăm și câteva alternative. 

Pentru testul de săptămâna trecută, pentru a ne face poze pe sub apă, am folosit un smartphone Sony Xperia Z3 Compact, o cameră HTC Re Camera, dar și un aparat Olympus TG3.

Sony Xperia Z3 Compact este versiunea ”mini” a vârfului de gamă japonez de anul trecut. Fiind vorba de un test de cameră, menționăm în primul rând senzorul de 20,7 megapixeli. Acesta scoate fotografii de calitate, chiar și în condiții de lumină scăzută, iar sub apă s-a descurcat onorabil, singura problemă fiind supracompensarea culorilor din piscină, lucru care a adus la culori șterse.

Trebuie menționat că smartphone-ul știe să filmeze la rezoluție 4K, ceea ce e un plus considerabil. Camera frontală este de numai 2MP, dar rezoluția e suficientă pentru un selfie subacvatic. Alte dotări includ un ecran de 4,6 inch cu rezoluție HD, un procesor Snapdragon 801 și 2GB memorie RAM. Rezistă la apă până la o adâncime de 1,5 metri și îl puteți cumpăra de AICI.

rezistent la apa Sony Z3 Compact

HTC Re Camera este un gadget destul de ciudat, dar interesant și util. Are formă de periscop, nu are display și este un fel de action cam pentru cei care nu sunt pasionați de sporturi extreme. Gadgetul are o cameră de 16MP cu unghi ultralarg, capabil să filmeze full HD la 30 cadre pe secundă și HD la 120 de cadre pe secundă, adică în slow-motion. Senzorul are focalizare fixă, dar viteza de declanșare este scăzută, însemând că dacă nu ții camera nemișcat când focalizezi, subiectul va ieși mișcat.

Rezistă la un metru adâncime sub apă, dar există o carcasă specială (care trebuie achiziționată separat) pentru cei care vor să facă scufundări de adâncime. Re Camera nu dispune de un buton de pornire/oprire, ci se activează automat atunci când este luată în mână. Se conectează cu smartphone-urile cu Android, dar și cu ele cu iOS și o puteț cumpăra de AICI.

RE Camera

Olympus TG-3 a fost cel mai ”profi” gadget din testul nostru. Este o cameră compactă creată special pentru a rezista la fel de fel de condiții dificile. Aparatul este rezistent la praf și poate supraviețui până la 15 metri adâncime. Are un senzor de 16MP și scoate fotografii mai bune decât un telefon mobil. Dispune chiar și de un mod special pentru scufundări, care asigură redarea cu naturalețe a culorilor.

Știe să filmeze în slow-motion la 120 de cadre pe secundă, la rezoluție 640×480 și la 240 de cadre pe secundă, dar la o rezoluție de 432×324. Este un aparat cu adevărat interesant, probabil una dintre puținele compacte în care ar mai merita să investiți bani. O puteți cumpăra de AICI.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alte gadgeturi pentru fotografii sub apă

Samsung Galaxy S5 a fost încercarea Samsung de a concura cu Sony pe piața telefoanelor de vârf rezistente la apă. Cu toate că acest feature nu mai există în cazul Samsung Galaxyt S6 sau Galaxy S6 Edge, nu puteam trece cu vederea modelul de anul trecut. Samsung Galaxy S5 are o cameră de 16MP și face fotografii foarte bune.

Camera secundară are 2MP, iar restul specificațiilor încă îl poziționează printre cele mai performante telefoane pe care le-ai putea cumpăra. Mai exact, are un display de 5,1 inch și rezoluție full HD, un procesor Snapdragon 801 și 2GB memorie RAM. Rezistă la apă de până la 1,5 metri adâncime și îl puteți cumpăra de AICI.

GoPro Hero este una dintre cele mai ieftine camere action, dar și printre cele mai apreciate. Are un senzor de numai 5MP, dar face clipuri video la rezoluție full HD. Mulțumită carcsei încorporate, camera GoPro Hero rezistă la scufundări de la până la 40m. O puteți cumpăra de AICI, la un preț foarte bun.

Tecmobile Titan 600 este un smarpthone pentru cei care nu vor să facă numai scufundări ci și alpinism. Este un telefon ultra-rezistent care face față scufundărilor, căzăturilor, prafului și condițiilor meteorologice extreme. Are o cameră principală de 8MP și una frontală de 1,3MP. Display-ul de 4 inch are o rezoluție 854×480, iar sub el este un procesor quad-core și 1GB memorie RAM. Îl găsiți AICI.

 

În emisiunea PLAYTECH de săptămâna trecută am testat gadgeturi rezistente la apă cu care te poți fotografia sau filma. Facem aici o listă și mai adăugăm câteva: http://bit.ly/1DECK1c

Posted by playtech.ro on Monday, April 6, 2015