13 aug. 2015 | 12:00

Cel mai spectaculos clip la 360 de grade vă pune în pielea unui pilot

VIDEO
Cel mai spectaculos clip la 360 de grade vă pune în pielea unui pilot

Chiar şi dacă nu sunteţi pasionaţi de avioane, acest scurt metraj la 360 de grade disponibil mai jos poate fi clasificat ca o experienţă unică.

Creatorii de conţinut video se află într-o etapă de explorare a posibilităţilor oferite de mediul clipurilor imortalizate la 360 de grade menite, în mare parte, pentru experienţe VR. Cu toate acestea, primele tentative au deja abilitatea de a ne lăsa cu gura căscată.

Mai jos puteţi viziona pentru prima oară în acest format o plimbare aviatică în care sunt puse împreună un avion P-51 Mustang, care a făcut istorie în al doilea război mondial împreună cu mai recentul F-22 Raptor. Acesta din urmă este atât de spectaculos pe cât aţi crede. Întreaga captură video a fost realizată într-un zbor istoric intitulat Heritage.

Zborurile Heritage nu reprezintă o noutate. Deseori la mitinguri aviatice, Forţele Aeriene ale Statelor Unite organizează astfel de zboruri în care avioane din generaţii diferite, lansate la distanţă de câteva zeci de ani, zboară împreună la distanţe şi înălţimi foarte mici spre delectarea spectatorilor. Dacă nu era evident până acum, aceasta este prima oară când o astfel de experienţă a fost imortalizată în aşa fel încât voi, privitorii din confortul căminului, să fiţi în piele piloţilor.

Gândiţi-vă doar la faptul că redarea unor astfel de clipuri nu ar fi fost posibilă până în urmă cu câteva luni, când YouTube a introdus posibilitatea redării scurt metrajelor la 360 de grade. Nivelul de libertate pe care îl oferă o astfel de experienţă este incredibil. Dacă este prima oară când vedeţi un astfel de clip, merită să reţineţi că, pe PC, folosind mouse-ul, cu click stânga apăsat, schimbaţi unghiul de vizionare. Pe mobile, este suficient un simplu swipe de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga pentru a schimba unghiul de vizionare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele