21 iul. 2015 | 10:00

Cel mai nou update la Witcher 3 face mai mult rău decât bine

VIDEO
Cel mai nou update la Witcher 3 face mai mult rău decât bine

Dacă aţi făcut o investiţie semnificativă de bani şi ore de gaming în Witcher 3, ar fi bine să aveţi în vedere acest anunţ.

În nouă din zece cazuri, un nou patch la un joc vine fie cu funcţii noi, fie cu remedieri de probleme şi îmbunătăţiri de performanţă. Din păcate, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Witcher 3 versiunea 1.07 publicată online zilele trecute.

În teorie, patch-ul introduce câteva elemente noi în joc. Problema este că, în acelaşi timp, are abilitatea de a vă periclita experianţa de gaming prin scăderea numărului de cadre pe secundă randate în anumite scene. Cei mai afectaţi au fost posesorii de Xbox One şi PlayStation 4. În mod evident, o astfel de problemă nu a fost detaliată de creatorii jocului, ci de o publicaţie independentă.

Cei de la Eurogamer au făcut un test comparativ de performanţă între Witcher 3 1.05 şi Witcher 3 1.07, iar concluzia poate fi observată şi în clipul de mai jos. ,,Comparate una lângă alta, diferenţa de performanţă dintre PS4 şi Xbox One s-a micşorat semnificativ, dar doar datorită degradării performanţei pe PlayStation 4, forţând ambele console să genereze acelaşi număr de 20 de cadre pe secundă în zonele mai pretenţioase.

Momentan nu se ştie dacă gestul creatorilor Witcher a fost intenţionat, pentru a egala experienţa de gaming oferită de cele două console next-gen sau este vorba de vreun bug. Important este că jocul continuă să fie cât se poate de jucabil, indiferent de platformă. Trebuie să aveţi în vedere că vor exista anumite scene în care se mişcă un pic mai slab, dar acestea sunt inevitabile în orice joc de top.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele