17 feb. 2015 | 17:00

Care este cea mai inovatoare companie din lume? Apple prinde locul doi

ACTUALITATE
Care este cea mai inovatoare companie din lume? Apple prinde locul doi

Într-o perioadă de început de an, în care suntem bombardaţi cu studii şi statistici, aflăm că Apple este a doua cea mai inovatoare companie.

În fiecare an, editorii publicaţiei publică un top foarte important. Acesta poartă titlul Fast Company’s The World’s 50 Most Innovative Companies.

După ce în topul de anul trecut, Apple a ocupat poziţia a 14-a, compania condusă de Tim Cook se mândreşte acum cu poziţia a doua în acelaşi clasament. Ideală ar fi fost ocuparea locului întâi, dar şi această realizare este una demnă de laude. Ca fapt divers, la baza schimbării locului în top s-au aflat realizările software, mai degrabă decât performanţele hardware. „Multe dintre realizările cele mai importante ale companiei nu ajung neapărat în lumina reflectoarelor. Această realitate se datorează faptului că sunt subtile realizări software care fac  mult mai util hardware-ul pe care rulează”.

Cel mai important criteriu pentru obţinerea acestui titlu, în cazul Apple, a fost iOS 8. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru mobile a facilitat realizarea de aplicaţii mai complexe de către terţi într-un mod mai facil şi mai bun. HomeKit a declanşat realizare de noi echipamente dedicate caselor inteligente, iar Apple Pay tinde să fie adoptat ca metodă de plată la nivel global. Multe alte schimbări de fond introduse în iOS 8 au demonstrat că Apple mai relaxează un pic restricţiile impuse în ultimii ani.

Prima poziţie în topul Fast Company din acest an a fost ocupată de . Alibaba este pe locul al treilea, urmat de Google pe patru şi Instagram pe cinci.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele