17 dec. 2015 | 10:51

Care sunt paginile care au fost editate pe Wikipedia în 2015

ACTUALITATE
Care sunt paginile care au fost editate pe Wikipedia în 2015

Majoritatea gigaților online și-au făcut un obicei din a încheia anul printr-un clip de sinteză al evenimentelor petrecute în ultimele 12 luni, iar Wikipedia nu face excepție de la regulă.

Se pot spune multe lucruri despre Wikipedia și, nici pe departe, cele mai multe dintre ele nu sunt pozitive. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor informații despre evenimente, oameni sau obiecte, conținutul de pe Wiki nu poate fi în permanență obiectiv. Cu toate că este foarte dificil să nu găsești un articol pe Wikipedia pe marginea oricărui subiect, chiar și la scurt timp de la un dezastru, ar fi de preferat să percepeți cu un dram de reticență amalgam de informații puse la dispoziție de platforma online. În definitiv, Wikipedia a devenit un mastodont, iar când ai în vedere faptul că are în spate doar voluntari și donații, cele 38 de milioane de articole scrise de 70.000 de contribuitori sunt cu atât mai spectaculoase.

Wikipedia este o sursă de informare colectivă ce pleacă de la premisa că suntem cu toții în căutarea de informații provenite de la o comunitate de oameni și nu de la unul singur. În clipul de mai sus, ni se atrage din nou atenția asupra spiritului comunitar din spatele conceptului de enciclopedie gratuită, dar acesta joacă doar un rol secundar în contextul evenimentelor desfășurate în anul ce urmează să se încheie în câteva zile.

Cei de la Engadget au definit cel mai bine valoarea Wikipedia în lumea în care trăim printr-o singură frază. ,,Deși folosirea Wikipedia ca pe o sursă credibilă de informare este probabil o idee proastă, reprezintă o etapă incredibil de importantă spre a încerca să înțelegi un subiect într-un lume aflată în permanentă schimbare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele