01 iun. 2015 | 12:30

Ce poți face cu Pinterest și de ce o să îți placă

TUTORIALE
Ce poți face cu Pinterest și de ce o să îți placă

Cu siguranță ai auzit de Pinterest și ți-a fost recomandat de cel puțin o persoană. În cazul în care nu știi exact ce poți face cu Pinterest și de ce ar trebui să-l folosești, îți spunem noi.

Pinterest este a treia rețea socială, ca mărime, după Facebook și Twitter. Început ca afacere de apartament, în 2009, Pinterest a ajuns, în ianuarie 2013, la peste 48 de milioane de utilizatori la nivel global, din care peste 80% femei. Este explicabil astfel de ce categoriile cele mai active sunt cele din domeniul culinar, modă și do-it-yourself.

Ce este și ce poți face cu Pinterest? Platforma este o combinație între un site de bookmarking și un “panou virtual” ce permite utilizatorilor inserarea (“pin”) unor imagini și clipuri video pe diverse categorii (“boards”). Vizitatorii pot copia, comenta sau aprecia materialele vizualizate. Este foarte ușor de folosit, practic tot ce ai de făcut este să îți faci un cont, iar apoi magia începe. Dar, iată mai exact ce poți face cu Pinterest și de ce o să devii dependent de el rapid.

Poți să îți faci foldere virtuale, în care să salvezi ce îți place

Dacă ești pasionat de poze frumoase, Pinterest e o platformă perfectă pentru așa ceva. Spre deosebire de Tumblr, care, la rândul său, are o bază de date la fel de bogată, pe Pinterest le găsești mult mai ordonate. În plus, ce poți face cu Pinterest și nu poți face cu Tumblr este să le organizezi pe foldere, numite boarduri. Un avantaj este că nu mai trebuie să îți bați capul cu salvarea lor în PC. Îți place ceva, apeși inimioara și îți rămâne în cont.

ce poti face cu Pinterest- boards

Ce poți face cu Pinterest? Poți să îl folosești pentru bookmarking

Un alt lucru pe care îl poți face cu Pinterest este să îl folosești ca platformă de bookmarking. Știm cu toții că funcția de bookmark a browserelor nu e cea mai prietenoasă. Cu Pinterest poți face același lucru, dar într-un mediu mult mai colorat și simpatic.

Poți găsi tutoriale pentru orice

De asemenea, un mare plus este că poți găsi aici foarte multe tutoriale detaliate frumos, în poze. De la cele de înfrumusețare cu ajutorul unor lucruri la care nu te-ai fi gândit vreodată (cu ajutorul Pinterest am descoperit masca cu miere și ou, extraordinară pentru ten și păr), la cele care te învață să îți recondiționezi mobila sau să te îmbraci drăguț, Pinterest are de toate. Și majoritatea sunt utile. De exemplu, aici ai unul drăguț despre cum îți poți aranja părul. Dacă ești băiat, s-ar putea să nu te dea pe spate, totuși.

ce poti face cu pinterest

Ce poți face cu Pinterest? Poți să îți promovezi munca

Pe Pinterest poți să îți promovezi munca, mai ales dacă lucrezi în domeniul artei. De exemplu, dacă ești fotograf, poți să îți organizezi frumos fotografiile pe categorii. Desigur, ținând cont de faptul că în România platforma nu este atât de populară, probabil nu o să fie prima spre care te orientezi, dar ia în calcul faptul că poți căpăta vizibilitate internațional. Totuși, ar fi bine să pui un watermark pe ele, așa, de dragul precauției.

Poți să îți promovezi blogul sau site-ul

În plus, poți să îți promovezi blogul sau site-ul în același mod, atașând link către el la fiecare poză sau video publicat. Sunt multe companii care folosesc Pinterest în acest scop. Dacă tot vorbim despre asta, aici poți vedea una dintre cele mai interesante campanii de pe Pinterest:

Ce poți face cu Pinterest? Poți folosi hashtaguri

Poți folosi platforma ca bază de date, în care să cauți ceea ce te interesează și în care conținutul tău să fie găsit de alții. Acest lucru este ușor de făcut prin intermediul hashtag-urilor, etichete din descrierea pin-urilor tale, pe care se poate da click, afișându-se apoi doar pin-urile care conțin eticheta respectivă. Orice cuvânt din descriere poate fi transformat în hashtag, amplasând înaintea lui semnul #, ceea ce face ca el să capete un link către pin-urile care au în descriere același hashtag.

ce poti face cu pinterest

În concluzie, astea ar fi lucrurile pe care le poți face cu Pinterest. Șansele să nu îți placă sunt minime, dar sperăm să nu fim cauza dependenței tale accentuate de telefon. Pinuire plăcută!