29 mart. 2015 | 10:00

LG G Watch Urbane arată foarte bine, dar este mai scump decât te așteptai

ACTUALITATE
LG G Watch Urbane arată foarte bine, dar este mai scump decât te așteptai

Cu aproape o lună rămasă până la lansarea primului smartwatch Apple, cei de la LG încearcă să atragă atenția cu 

Dacă suntem pragmatici, Apple Watch, cu toate variantele sale, va fi cel mai scump smartwatch din toate timpurile, cu un preţ maxim de achiziţie de 17.000 de dolari. Cu toate acestea, preţul său de pornire va fi de 350 de dolari pentru exact acelaşi design şi aceleaşi specificaţii hardware precum modelul de 50 de ori mai scump, o dovadă a faptului că Apple îşi doreşte totuşi să atragă un public cât mai larg.

Ca de fiecare dată, nu a inventat gigantul din Cupertino ideea de ceas inteligent premium. Există multe alternative, deloc ieftine, care au mult de muncă în a-şi justifica preţul. Unul dintre aceste dispozitive este recent anunţatul LG G Watch Urbane. Gadgetul ilustrat în imaginea de mai sus, după ce a fost anunţat în urmă cu aproximativ o lună la MWC, tocmai a fost lansat în magazinele din Coreea de Sud. Acesta începe de la un preţ destul de generos de 588 dolari.

LG Watch Urbane la MWC 2015 (2)

Trecând peste posibilitatea destul de mare de a fi comercializat la un preţ semnificativ mai mare în Europa şi SUA, cel mai ostentativ aspect este că are exact aceleaşi specificaţii precum LG G Watch R, un model cu câteva luni mai bătrân decât Urbane, care costă 1.200 de lei în ţara noastră.

Este construit în jurul unui panou din plastic OLED cu o rezoluţie de 320 x 320 de pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 400 şi o baterie de 410 mAh. Rulează Android Wear. Diferenţa între cele două variaţii pe aceeaşi temă este că G Watch R este un pic mai sportiv, în timp ce LG G Watch Urbane are un aspect business premium asociat mai degrabă cu ţinute premium.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele