02 feb. 2015 | 06:56

Casio Chordana Composer vă transformă fluierăturile în melodii complete

ACTUALITATE
Casio Chordana Composer vă transformă fluierăturile în melodii complete

O nouă aplicaţie de iOS cu numele de Chordana Composer şi-a propus să facă minuni pentru creatorii de muzică care nu se pot dezlipi de telefon.

casio

Având în vedere cât de uşor este ca cineva să devină vedetă din câteva clipuri postate pe YouTube, nu ar trebui să vină ca o surpriză numărul foarte mare de aplicaţii menite să ajute creatorii de muzică să fie mai eficienţi în deplasare.

Printre aceste aplicaţii mobile se numără şi Chordana Composer lansată recent exclusiv pentru iPhone. Aceasta din urmă este capabilă să genereze o melodie completă după ce aţi fluierat sau fredonat doar două măsuri dintr-un cântec pe care îl aveţi în minte, context în care, restul efortului asociat activităţii de creaţie îl preia programul.  Astfel, nu aveţi nevoie de cunoştinţe avansate de teorie muzicală pentru a crea o melodie şi nici nu trebuie să ştiţi să cântaţi la vreun instrument. Pentru a oferi un grad sporit de personalizare a rezultatului final, puteţi alege unul din cinci genuri muzicale şi trei tipuri de linii melodice înainte de apăsarea butonului Auto Compose.

Ca orice aplicaţie de creaţie muzicală care se respectă, Casio Chordana Composer include o interfaţă de clape, compatibilitatea cu conţinut în format MIDI şi opţiuni avansate de editare. În mod evident, nu este foarte uşor să realizaţi ceva cu adevărat impresionant în această aplicaţie, dar aveţi mari şanse ca din mai multe tentative să vă apropiaţi de un rezultat încântător.

Experienţa utilizării programului ilustrat în capturile de ecran ataşate vă va costa 3 dolari din AppStore.

Casio Chordana Composer

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele