05 oct. 2015 | 06:36

Care este mai rapid? iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5

ACTUALITATE
Care este mai rapid? iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 5

Deşi a trecut mai bine de o săptămână de la lansarea iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, în continuare vedem clipuri comparative cu noile aparate.

Unele dintre cele mai performante smartphone-uri la ora actuală sunt iPhone 6S Plus şi Galaxy Note 5, iar dacă plănuiţi să vi-l luaţi pe cel mai rapid dintre ele, clipul de mai sus ar trebui să faciliteze decizia. Realizat de cei de la PhoneBuff, acest clip era menit să afle cel mai sprinten telefon din lume, în contextul în care, într-un clip anterior, s-a stabilit că Note 5 a învins OnePlus 2 şi LG G4.

Oare reuşeşte phabletul celor de la Samsung să depăşească iPhone 6S Plus? Varianta scurtă a răspunsului la această întrebare este nu. După cum veţi vedea şi voi imediat după ce aţi apăsat pe play, deşi Note 5 lansează mai rapid aplicaţii simple, când vine vorba de gaming şi aplicaţii complexe, iPhone 6S Plus joacă în altă ligă. Până şi diverse website-uri s-au încărcat mai rapid pe iPhone. La final, întreaga suită de teste s-a încheiat pe iPhone 6S Plus mai rapid cu 2 secunde.

Partea cea mai fascinantă a întregului experiment este surprinsă în a doua parte a clipului, cea de multitasking. În momentul în care aplicaţii deschise anterior sunt readuse în prim plan, pe iPhone 6S Plus este evident că acelea rămăseseră deschise, în timp ce pe Galaxy Note 5 aplicaţiile se reiniţializau de la zero. Acest rezultat contravine ideii că 4GB RAM şi un procesor cu mai multe core-uri din Note 5 ar trebui să învingă detaşat telefonul gigantului din Cupertino cu doar 2GB RAM şi o configuraţie dual core.

În teorie, putem clasifica acest test ca fiind incorect prin prisma faptului că ambele gadgeturi rulează sisteme de operare diferite. Pe de altă parte, dacă faptul că Galaxy Note 5 a ieşit învins în acest test este cauzat de Android, această concluzie ar fi şi mai tristă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele