31 ian. 2015 | 17:30

Când va fi lansat Homeworld Remastered, un joc clasic numai bun pentru nostalgici

ACTUALITATE
Când va fi lansat Homeworld Remastered, un joc clasic numai bun pentru nostalgici

Anunţat în urmă cu ceva timp, popularul simulator spaţial Homeworld Remastered tocmai a beneficiat de o dată de lansare oficială.

Amatorii de simulatoare spaţiale primesc astăzi o veste foarte bună. Este vorba de mai multe detalii legate de lansarea popularului Homeworld actualizat pentru sistemele moderne.

Homeworld Remastered Collection va include tot conţinutul din primele două jocuri lansate în urmă cu 15 ani. Dacă nu vă mai aduceţi aminte de ele, acestea combinau într-un mod foarte creativ elemente de strategie şi simulare spaţială, oferind în acelaşi timp jucătorului o libertate foarte mare. Titlul este dezvoltat de Gearbox Software şi, din primele imagini ajunse pe internet, promite să arate foarte bine.

Pentru ca rezultatul final să nu se distanţeze prea mult de ideea jocurilor original, cei de la au colaborat cu membrii ai echipei original de dezvoltatori de la Relic şi cu câţiva fani pasionaţi. Tot de dragul autenticităţii, procesul creativ a implicat utilizarea actorilor original pentru înregistrarea de noi materiale audio. Coloana sonoră a trecut printr-un proces de remasterizare, iar efectele grafice au beneficiat de cel mai impresionant update. Spaţiul este mai atrăgător ca niciodată, iar scenele de luptă sunt mai explosive.

Jocul a fost detaliat zilele trecute la conferinţa PAX South ce se desfăşoară în aceste zile în SUA. În respectivul context, dezvoltatorul a creat nişte sisteme de test ce rulează concomitent vechile jocuri şi noul Homeworld Remastered pentru a evidenţia schimbările vizuale. Titlul va fi lansat exclusiv pentru PC începând cu 25 februarie.

În acelaşi timp, cei de la Gearbox au anunţat că Blackbird Interactive, un alt studio de dezvoltare cu care colaborează, lucrează intens la Homeworld Shipbreakers, un prequel la primul joc din serie ce a fost anunţat încă din 2013.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele