14 oct. 2015 | 13:42

BMW M2 Coupe duce mai departe tradiția gamei „M”

ENTERTAINMENT
BMW M2 Coupe duce mai departe tradiția gamei „M”

BMW a lansat noul M2, mezinul gamei „nervoase” a nemților, care își depășește cu mult condiția de frate mai mic.

BMW M2 vine să înlocuiască modelul 1 M Coupe, care a fost un succesor spiritual al lui E30 M3 și un urmaș al lui 2002 Turbo. Așadar, așteptările pentru noul M2 sunt foarte înalte, deoarece provine dintr-o familie cu tradiție în putere și performanță.

Acesta ascunde sub capotă un motor TwinPower Turbo, cu șase cilindri, care dezvoltă 370 de cai putere. Transmisia este manuală, în șase trepte, care îl ajută să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.5 secunde. Cei care vor opta pentru cutia de viteze în șapte trepte, vor atinge suta de kilometri în 4.3 secunde, așadar, nu este o diferență prea mare. Viteza maximă pe care noul BMW o poate atinge este setată electronic la 250 km/h.

Potrivit celor de la Carscoops, inginerii BMW au lucrat cu atenție la sistemele care fac din M2 o mașină extrem de performantă. Sistemul de servodirecție este construit special pentru divizia M, iar sistemul de frânare este dotat cu discuri frontale perforate și ventilate, care asigură o frânare în condiții de siguranță chiar și de la viteze mari.

La exterior, BMW M2 atrage atenția cu un design agresiv, aerodinamic, care nu se îndepărtează prea mult de stilul clasic BMW. Elementele aerodinamice de care beneficiază M2 au fost optimizate pentru stabilitate la viteze mari și pentru a oferi o aderență îmbunătățită.

Deși nu a fost confirmat încă, prețul unui BMW M2 ar trebui să fie undeva în jur de 60.000 de dolari. Mașina va ajunge pe piața europeană în primăvara anului viitor.