25 iun. 2015 | 12:39

Bicicleta inteligentă Ford te va face să renunți la mașină [VIDEO]

ACTUALITATE
Bicicleta inteligentă Ford te va face să renunți la mașină [VIDEO]

Cei de la Samsung lucrează la o bicicletă inteligentă încă de anul trecut, în ideea de a schimba faptul că bicicletele sunt cele mai nesigure mijloace de transport.

Se pare că cei de la Ford Motor vor să urmeze aceeași cale. Compania a anunțat că proiectul Ford Smart Mobility intră în faza de implementare, împreună cu un concept inedit de bicicletă digitală. MoDe: Flex este o bicicletă inteligentă, pe care poți merge fără a te folosi de mâini, care îți oferă instrucțiuni de navigare și care poate monitoriza pulsul, potrivit Mashable.

Te poți conecta la smartphone prin aplicația MoDe: Link, iar bicicleta îți va oferi instantaneu informații despre vreme, oră, trafic, navigație și alte funcții. „Faptul că poate comunica atât de ușor cu telefonul aduce mai multe opțiuni consumatorului”, potrivit lui Bruce Williams, responsabilul pentru creație al Ford Motor.

[related]

De asemenea, utilizatorii pot folosi smartwatch-ul pentru a activa o opţiune numită „No Sweat“, prin care bicicleta va creşte nivelul de asistenţă electronică. Bicicleta se bazează pe ritmul cardiac al ciclistului şi, dacă acesta creşte peste un anumit nivel, va oferi asistenţă electronică în pedală. De asemenea, aplicaţia de pe dispozitivele purtabile se conectează la senzorii bicicletei, care avertizează atunci când urmează o groapă în asfalt sau un obstacol. O groapă va face ghidonul să vibreze, iar smartwatch-ul va scoate un sunet.

Ford a expus două prototipuri de biciclete alimentate electric și conectate la o aplicaţie dedicată. De asemenea, au o serie de senzori prin care biciclistul este avertizat prin vibrație în ghidon. De exemplu, dacă biciclistul semnalizează dreapta, bicicleta conectată îi va indica faptul că există o maşină care vine cu viteză spre el. În plus, în funcţie de pulsul pe care îl monitorizează prin senzorii de pe ghidon, bicicleta schimbă setările motorului electric, pentru a ajuta persoana care o conduce să se deplaseze mai uşor.

Bicicletele Ford se numesc MoDe: Me şi MoDe Pro şi au un motor electric de 200 de waţi şi o baterie care oferă asistenţă electrică în roţi până la viteze de 25 de kilometri pe oră. Ford a lansat aceste biciclete doar ca proiect, în cadrul unei filosofii de durată, prin care intenţionează să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei din marile oraşe, care sunt poluate şi aglomerate.
â