18 feb. 2015 | 18:00

MWC 2015 – BenQ pregăteşte un smartphone premium pentru China

ACTUALITATE
MWC 2015 - BenQ pregăteşte un smartphone premium pentru China

Cu doar câteva săptămâni rămase până la MWC, producători mai mari, precum Samsung sau HTC, şi mai mici, precum , vor să ne atragă cu noi terminale.

Începutul de an este încărcat de lansări importante de gadgeturi, iar această tendinţă se datorează şi târgurilor internaţionale precum CES sau MWC. Ca în fiecare an, la finalul lunii februarie şi începutul lunii martie, ne aşteptăm să fim asaltaţi cu smartphone-uri şi tablete anunţate la Barcelona.

La Mobile World Congress 2015, pe lângă giganţi din industrie, se pare că şi companii fără un portofoliu semnificativ de mobile au în proiect lansări. În această categorie intră şi BenQ, o companie pe care o vedeţi mai degrabă sinonimă cu proiectoare, monitoare sau laptopuri decât telefoane sau tablete. Cu toate acestea, în câteva săptămâni va fi anunţat oficial noul smartphone de vârf al companiei taiwaneze.

Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta va purta numele de şi va fi oferit exclusiv, cel puţin iniţial, de operatorul chinez Cheetah Mobile. Fără a fi neapărat revoluţionar, merită să aveţi în vedere faptul că include totuşi o configuraţie hardware de care puteţi fi mândri. F52 este construit în jurul unui panou Full HD de 5,2 inci. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un Qualcomm Snapdragon 810 pe 64 de biţi, 3GB RAM şi o memorie internă de 16GB.

Nu lipseşte posibilitatea extinderii spaţiului de stocare printr-un microSD, iar dacă îl luaţi pentru fotografii, veţi fi mulţumiţi de combinaţia dintre senzorul Sony IMX214 de 13 megapixeli şi camera frontală de 8 megapixeli. Pe lângă compatibilitatea cu conexiuni de date 4G LTE, noul smartphone BenQ va veni preinstalat cu Android 5.0. Nu ştim încă detalii legate preţ sau disponibilitate, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până va ajunge în oferta operatorului asiatic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele