13 iun. 2015 | 14:00

Batman există în realitate și salvează oameni în Londra

ENTERTAINMENT
Batman există în realitate și salvează oameni în Londra

Batman este unul dintre supereroii preferați ai întregii lumi. Modul în care reușește să-și înfrângă inamicii fără să aibă superputeri ne-au făcut pe toți să credem că putem face lumea un loc mai bun. Un bărbat din Londra pare că și-a transformat visul în realitate.

În SUA exista, în urmă cu câțiva ani, un adevărat trend. Oameni obișnuiți se înarmau cu spray-uri paralizante, își trăgeau măști pe față și începeau să patruleze pe străzi pentru a opri diverse infracțiuni. De cele mai multe ori, anunțau autoritățile înainte să se implice personal în conflicte și există chiar și un documentar pe tema asta.

S-ar părea că trendul a ajuns și în Marea Britanie, unde un bărbat cu mască a salvat deja o viață și a oprit câteva tâlhării.

Știrea vine de la publicația The Standard, care explică cum un om de afaceri care era jefuit de un grup de tâlhari, iar unul dintre atacatori avea chiar și un cuțit.

”Credeam că ăsta mi-e sfârșitul. Apoi, de nicăieri, apare un bărbat înalt, îmbrăcat în pantaloni negri de luptă și un tricou mulat peste mușchi, cu o bandană neagră peste față, fugind spre atacatori. L-a lovit pe cel mai mare dintre ei cu piciorul, izbindu-l de pământ. Apoi l-a apucat pe un altul și l-a aruncat în cel de-al treilea atacator și i-a împins pe amândoi într-un tufiș cu țepi. Plângeau amândoi de durere”, a povestit victima.

Poliția nu a primit plângeri în legătură cu bărbatul mascat, dar el a fost văzut de mai multe persoane care au detaliat situații similare.

O femeie a explicat că, în urmă cu aproximativ patru luni, Batman al Londrei l-a prins pe hoțul care îi înșfăcase poșeta, după care i-a returnat-o. ”Mi-a dat geanta înapoi și mi-a spus ceva de genul «asigură-te că asta nu se va mai întâmpla». Dacă aș putea să-i dau un sărut în semn de mulțumire, aș fi o fată foarte fericită”, a declarat ea.

Bărbatul a oprit și o altercație între doi bărbați în urmă cu câteva săptămâni. ”L-a prins pe unul dintre el și l-a țintuit într-o strânsoare ninja”, a explicat un martor care presupune că mascatul este cunoscător al artelor marțiale.

Sperăm să aflăm mai multe detalii despre acest erou, însă ar fi păcat dacă autoritățile ar aborda problema cum o fac în filme, adică dacă l-ar aresta.