16 iul. 2015 | 13:15

Barack Obama consideră Internetul o necesitate, nu un lux [VIDEO]

ACTUALITATE
Barack Obama consideră Internetul o necesitate, nu un lux [VIDEO]

Mai multe companii mari au inițiat demersuri pentru a furniza Internet pentru toți locuitorii Pământului. Recent, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a prezentat sistemul laser prin care vor fi transmise datele la viteze foarte mari.

Sub Internet.org, un parteneriat între Facebook, operatori telecom şi companii precum Nokia şi Qualcomm, reţeaua socială plănuieşte să aducă online restul de 5 miliarde de oameni care, în prezent, n-au acces. Internet.org a fost lansat în câteva țări din Asia și asigură oamenilor accesul gratuit la câteva site-uri, printre care Wikipedia și Facebook. Connectivity Lab este divizia care se ocupă de dezvoltarea infrastructurii dronelor.

[related]

Ceea ce nu știu mulți oameni e că în America, unul din patru locuitori nu beneficiază de Internet acasă. Casa Albă vrea să schimbe acest lucru prin intermediul ConnectHome, al cărei scop declarat este de a oferi oportunități egale copiilor, precum și acces la informație. Există mai multe motive pentru care atât de mulți oameni din SUA nu au Internet acasă, și se pare că o parte din ele au legătură cu etnia.

Internet in America

Google s-a implicat rapid în proiect, oferind servicii de Internet gratuite pentru cei care locuiesc în case oferite de stat, prin intermediul Google Fiber. Unul dintre cei mai mari susținători este Barack Obama, care consideră că accesul la informație este imperios necesar educației și evoluției. „Internetul nu e un lux, ci o necesitate. Nimeni nu se naște expert, ci trebuie să învețe”, a spus el.