01 iun. 2015 | 15:00

Asus a băgat un sistem 5.1 și o baterie într-o carcasă pentru tablete

ACTUALITATE
Asus a băgat un sistem 5.1 și o baterie într-o carcasă pentru tablete

Noua tabletă ZenPad lansată de Asus la Computex beneficiază de capace revoluționare pe spate. 

Computex este ocazia perfectă pentru Asus de a încerca prezenta design-uri noi pentru dispozitivele sale. După cum scrie și Verge, compania taiwaneză nu se dă înapoi de la astfel de experimente, un bun exemplu fiind modelul Transformer Book Trio. Gadgetul reprezenta o combinație interesantă între un desktop, un laptop și o tabletă.

asus zenpad 8.0 tableta capac

Tableta prezentată recent în Taipei nu este un hibrid, precum Transfromer Book Trio, dar impresionează prin alte elemente. Astfel, noul ZenPad 8.0 beneficiază interschimbabile pe spate, unele dintre acestea adăugând alte componente, pe lângă cele deja existente. Unul dintre capace vine cu o a doua baterie care poate garanta o autonomie de aproximativ 14 ore. Altul adaugă nu mai puțin de 6 boxe noi, utilizatorul urmând a beneficia de un sistem audio 5.1.

asus zenpad 8.0 tableta cover

Acesta din urmă este similar unei stații de andocare pentru tabletă, iar boxele se regăsesc în locul unde ar trebuie să fie tastatura. Celelalte capace vor fi disponibile în culori diferite, existând chiar și unul fabricat din piele. Cât despre specificații, Asus ZenPad 8.0 vine dotată cu un ecran de 8 inci cu o rezoluție de 1.200 x 800, 1 sau 2GB RAM și 8 sau 16GB capacitate de stocare, în funcție de model. ZenPad 8.0 va fi printre primele tablete cu Atom X3 SoFIA, unul dintre cele mai accesibile procesoare de la Intel.

Taiwanezii au lansat și o varianta cu un display mai bun, rezoluția acestuia fiind de 2.048 x 1.536 de pixeli.Rămâne de văzut ce preț vor avea noile tablete și pe ce piețe vor fi comercializate.