29 apr. 2015 | 16:00

Apple Watch Sport are cel mai bun ecran, dar şi cel mai sensibil

ACTUALITATE
Apple Watch Sport are cel mai bun ecran, dar şi cel mai sensibil

Deşi titlul pare o contradicţie în termeni, se pare că , datorită panoului protejat cu Ion-X se vede mult mai bine în soare, dar se crapă uşor.

Vor mai trece câteva săptămâni până vom afla tot ce se poate despre noile ceasuri Apple. Între timp, respectivele smartwatch-uri sunt , mai mult sau mai puţin agresive, cu urmări mai mult sau mai puţin previzibile.

De această dată a fost vorba de testarea display-ului OLED din fiecare versiune de Apple Watch. Mai precis, s-a verificat impactul pe care îl are asupra calităţii imaginii afişate sticla ranforsată cu Ion-X, în cazul Apple Watch Sport şi protecţia oferită prin cristalul de safir, în cazul Apple Watch. Testul a fost realizat de cei de la DisplayMate, iar concluzia a fost una destul de tristă.

Se pare că, dacă veţi investi într-un Apple Watch sau Apple Watch Edition, nu veţi avea parte de cea mai bună experienţă vizuală din pricina stratului de cristal safir. În schimb, investiţia ,,minimă” într-un Apple Watch Sport se va reflecta în imagini mai clare, mai luminoase şi mai contrastante. Pentru că reflectă aproape de două ori mai multă lumină, un Apple Watch protejat cu cristal safir afişează culori mai şterse şi este mai greu vizibil în lumină naturală decât alternativa mai ieftină.

apple-watchimpact-640x445

Din păcate, un alt test la care a fost supus zilele trecute un Apple Watch Sport a scos la iveală sensibilitatea unui ecran protejat cu sticlă Ion-X. Deşi acesta se comportă decent în a vă proteja gadgetul de zgârieturi, în contact direct cu cimentul, de la o înălţime mai mică de un metru şi jumătate, se face bucăţi. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, rezultatul este foarte similar cu un parbriz securizat spart. În teorie, puteţi evita astfel de scenarii dacă vă scăpaţi ceasul pe unul din colţuri şi nu pe întreaga suprafaţa. În orice caz, această sensibilitate nu trebuie trecută cu vederea.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele