27 apr. 2015 | 06:58

Apple își sabotează concurenţa? Actualizările pentru Tidal au fost amânate mai mult decât trebuia

ACTUALITATE
Apple își sabotează concurenţa? Actualizările pentru Tidal au fost amânate mai mult decât trebuia

Pentru că are propriul serviciu de streaming în portofoliu, se pare că Apple ar fi amânat publicarea în App Store a actualizărilor pentru

Când Apple a cumpărat compania Beats a luat şi de un serviciu de streaming intitulat Beats Music. Acesta din urmă nu este neapărat foarte popular, dar ar trebui să treacă printr-un proces complex de rebranding în viitorul apropiat pentru a fi mai evidentă legătura cu gigantul din Cupertino.

Până atunci însă, Apple se pare că le pune beţe în roate celor de la Tidal. Deşi este la început şi s-ar putea spune că nu are o bază de utilizatori foarte numeroasă, avantajele calitative oferite de se pare că i-au atras atenţia lui Tim Cook într-un mod negativ. Nimic nu este oficial, dar se pare că Apple a amânat mai mult decât este cazul publicarea în App Store a actualizărilor pentru Tidal. Un purtător de cuvânt al serviciului a fost citat ca spunând ,,Tidal are o nouă aplicaţie de Android publicată pe 15 aprilie, dar nu a primit încă aprobarea din partea Apple pentru a ajunge şi în App Store.

Intriga nu se termină însă aici. Surse apropiate de companie au afirmat că directorul Apple responsabil de conţinut pe iTunes a ameninţat directorii de la Universal în legătură cu viitorul muzicienilor care postează conţinut nou exclusiv pe Tidal. Respectivii muzicieni riscă să nu-şi mai vadă conţinutul în iTunes Store. O dovadă a acestui comportament ţine de American Oxygen, care şi-a făcut debutul pe Tidal. Cel mai nou hit al Rihannei se pare că nu se auzea foarte bine în versiunea din magazinul digital Apple.

Între timp, Apple a negat toate aceste zvonuri, afirmând că sunt pure speculaţii nefondate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele