18 feb. 2015 | 05:29

Apple are în proiect propriul set de realitate virtuală bazat pe iPhone

ACTUALITATE
Apple are în proiect propriul set de realitate virtuală bazat pe iPhone

Kit-urile de realitate virtuală încearcă să-şi facă loc în viaţa multora dintre noi prin intermediul unor soluţii mai mult sau mai puţin atrăgătoare.

După ce Oculus a dat startul acestui nou trend, nu a trecut mult timp până când am văzut mai mulţi producători de smartphone-uri realizând diverse seturi de realitate virtuală ce vă folosesc telefonul ca display plasat la câţiva centimetri de ochi. Samsung Gear VR sau sunt doar două exemple de astfel de creaţii.

Cei care credeau că Apple ignoră complet ideea de realitate virtuală, se înşeală. Gigantul din Cupertino tocmai a primit un patent pentru un kit de VR pe care îl puteţi vedea ilustrat într-o manieră simbolică în imaginea de mai sus. Partea fascinantă a ecuaţiei este că U.S. Patent and Trademark Office a oferit acest patent companiei americane după ce Apple a înaintat prima oară o cerere pentru obţinerea sa în 2008. Cu alte cuvinte, deşi ideea care stă la baza acestei creaţii este foarte similară cu sau Google Cardboard, încă de pe vremea lui Steve Jobs Apple cocheta cu astfel de idei creative.

Pentru a nu vă chinui să interacţionaţi cu telefonul în timp ce este fixat la câţiva centimetri de ochi, acelaşi patent face referire şi la o telecomandă prin intermediul căreia pot fi ajustate diverse elemente ale experienţei de realitate virtuală.

În altă ordine de idei, un astfel de patent nu trebuie neapărat să se materializeze. În definitiv, Apple a obţinut foarte multe patente de-a lungul anilor şi nu toate s-au reflectat în produse de serie. Dintr-un punct de vedere, ar fi drăguţ un astfel de gadget, dar nu trebuie neapărat să fie creat de compania lui Tim Cook pentru a funcţiona cum trebuie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele