11 nov. 2015 | 07:10

Apple Music s-a lansat în sfârșit și pe Android

ACTUALITATE
Apple Music s-a lansat în sfârșit și pe Android

La câteva luni distanță după ce s-a lansat pentru utilizatorii de iOS, serviciul de streaming Apple Music ajunge și pe terminalele pe Android.

Cei de la Apple nu au multe aplicații pentru Android, mai precis, este vorba doar de două. Prima a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni și facilita transferul datelor de pe Android pe iPhone – Move to iOS, iar a doua este Apple Music, o poartă către serviciul de streaming al gigantului din Cupertino.

Se știa de mult că Apple Music va sosi pe Android, dar nu știa nimeni exact în ce formă se va petrece acest fenomen. De asemenea, foarte mulți s-au întrebat dacă prețurile la abonamente vor fi mai mari sau mai mici în cazul în care vă abonați la serviciu pe platforma pentru mobile a celor de la Google. Răspunsurile la toate aceste întrebări le aflați astăzi.

Apple Music pentru Android este momentan în beta, dar s-a lansat global, în aceleași teritorii în care îl puteți accesa și dacă ați avea un iDevice. Singura excepție de la regulă este China, unde va ma trece un pic de timp până când aplicația omonimă va putea fi descărcată de doritori.

Interfața aplicației efective de Android este foarte similară cu cea de pe iPhone, indiferent dacă vă încântă sau nu. Noii abonați au acces la aceeași perioadă de probă de trei luni în care se pot bucura la maxim de Apple Music fără să plătească vreun ban. Abonamentele ulterioare sunt la fel de scumpe pentru utilizatori individuali sau familii. Aveți nevoie de minim Android 4.3 pentru a putea instala aplicația, iar din acel moment veți avea acces la For You, New, Radio, Beats 1, Connect și My Music. Dacă aveți toată colecția voastră de muzică oglindită în cloud, aceea va fi accesibilă prin Apple Music pentru Android, iar dacă în trecut ați cumpărat muzică din iTunes și aceea va putea fi ascultată. Singurul lucru care lipsește momentan ține de redarea videoclipurilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele