28 oct. 2015 | 07:01

Apple depășește toate recordurile de vânzări cu iDevice-uri și Mac-uri

ACTUALITATE
Apple depășește toate recordurile de vânzări cu iDevice-uri și Mac-uri

Ca la fiecare trei luni, cei de la Apple au făcut publice zilele trecute rezultatele fiscale pe ultimul trimestru, atât în privința Mac-urilor vândute, cât și a iDevice-urilor.

Indiferent dacă sunteți sau nu un fan al produselor Apple, este din ce în ce mai evident pentru toată lumea că rețeta aplicată de compania americană în producția de gadgeturi este una foarte eficientă. Dacă mai exista vreun dubiu în privința acestui aspect, rezultatele financiare pe ce de-al patrulea trimestru fiscal din 2015 vor face o treabă foarte bună în a le spulbera.

Compania condusă de Tim Cook a reușit să vândă 48 de milioane de iPhone-uri în T4, în creștere de la 39,3 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Această valoare este cu atât mai impresionantă cu cât noile iPhone 6S și iPhone 6S Plus s-au comercializat doar timp de o săptămână din această perioadă de trei luni. Față de 2014, vânzările de Mac-uri au înregistrat o creștere de 200 de mii de unități, până la 5,7 milioane de sisteme vândute.

Vânzările de iPad-uri au scăzut semnificativ. Pentru prima oară din 2011, numărul iPad-urilor vândute a scăzut sub 10 milioane de unități, până la 9,9 milioane. Rămâne să vedem dacă recenta lansare a iPad mini 4 și iPad Pro va reuși să influențeze în vreun fel aceste statistici.

Vizavi de încasări și profit, Apple a avut vânzări de 51,5 miliarde de dolari cu un profit net de 11,1 miliarde. Doar iPhone-ul a generat 32,2 miliarde de dolari din respectiva sumă. China reprezintă cel mai important factor pentru aceste cifre impresionante, respectivul teritoriu aducând încasări de 12,5 miliarde de dolari în vistieria americanilor, în creștere cu 99% față de 2014.

,,Celelalte produse Apple”, o categorie foarte ambiguă în care este încadrat și Apple Watch, a generat încasări de 3 miliarde de dolari, în crește cu 61 de procente față de 2014. Din păcate, în continuare nu avem nici o idee legată de numărul exact de ceasuri inteligente vândute de gigantul din Cupertino.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele