25 nov. 2015 | 11:09

Apple a cumpărat compania care a făcut personajele din Star Wars să arate realist

ACTUALITATE
Apple a cumpărat compania care a făcut personajele din Star Wars să arate realist

Apple nu e prima companie care s-a arătat interesată de startup-ul Faceshift. Aceasta se ocupă de tehnologia capturării și reproducerii într-un mod realist a mișcării, așa cum vom vedea în Star Wars.

Totuși, dacă stăm să ne gândim că tehnica ar putea fi aplicată realității augmentate, s-ar putea ca lucrurile să devină mai interesante. Practic, Faceshit folosește o cameră pentru a-ți detecta fața, identifica mișcările și expresia, iar apoi folosește datele respective pentru a crea o față animată. În timp real, te poate face să arăți precum o creatură bizară.

[related]

Software-ul a fost utilizat pentru a face personajele din noul Star Wars să arate mai uman, dar efectele speciale nu sunt principalul scop. Mai degrabă, avem de-a face cu un instrument extraordinar pentru aplicații cu realitate augmentată. Până la urmă, nimic nu augmentează realitatea mai mult decât să te transformi în Chewbacca, fie și temporar, scriu cei de la Gizmodo.

Apple nu a dezvăluit până acum prea multe despre interesul în ceea ce privește realitățile virtuale, dar achiziționează de ceva timp proiecte din sfera aceasta și angajează experți. Poate că iPhone 8 va veni cu o cameră surprinzătoare.