23 aug. 2015 | 09:15

Aplicaţia Yahoo Weather îţi spune dacă ai nevoie de umbrelă

ACTUALITATE
Aplicaţia Yahoo Weather îţi spune dacă ai nevoie de umbrelă

Dacă activităţile voastre zilnice depind de deplasări în aer liber, aveţi cu siguranţă nevoie de noua versiune de Yahoo Weather. 

Având în vedere concurenţa acerbă din domeniul aplicaţiilor de mobil, este din ce în ce mai dificil să lansezi un program original care să iasă detaşat în faţa alternativelor din acelaşi domeniu. Nicăieri nu se aplică mai mult acest trend decât pe tărâmul aplicaţiilor pentru vremea probabilă. În definitiv, există doar trei sau patru companii importante care se ocupă cu preconizarea temperaturilor şi precipitaţiilor la nivel global, dar în fiecare magazin virtual de aplicaţii există sute, dacă nu mii de aplicaţii care vă oferă acele informaţii.

Yahoo Weather reprezintă unul dintre serviciile de vreme probabilă pe care vă puteţi baza atunci când vă planificaţi o deplasare prin oraş sau o mini vancaţă peste weekend. Apple a folosit foarte mulţi ani acest serviciu meteo în iOS.

Cea mai recentă versiune de Yahoo Weather pentru iOS şi Android introduce o particularitate foarte interesantă. Este vorba de o notificare surprinzător de relevantă legată de precipitaţii. Mai precis, cu 15 minute înainte să plouă unde vă aflaţi, veţi primi un avertisment pe telefon prin care sunteţi invitaţi să faceţi rost de o umbrelă. În cadrul textului notificării veţi avea afişat şi un procent de probabilitate pentru respectivul eveniment. Astfel veţi şti şi mai bine dacă merită să ieşiţi din casă sau ar fi bine să alergeţi de la o terasă până la maşină. În plus, Yahoo se mândreşte cu faptul că reuşeşte să ofere informaţii de vreme precise pe locaţii din ce în ce mai restrânse şi izolate, dacă aveţi nevoie. Pentru a descărca noua versiune de Yahoo Weather folosiţi aceste link-uri de Apple AppStore şi Google Play.

O funcţionalitate similară este oferită şi de aplicaţia Dark Sky Weather Info, dar aceasta din urmă nu-şi preia informaţiile dintr-o bază de date online, ci din barometrul integrat în iPhone sau smartphone-ul vostru cu Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele