24 ian. 2015 | 12:58

Aplicația care îi ajută pe nevăzători să scrie pe tabletă

ACTUALITATE
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să scrie pe tabletă

Aplicația iBrailler Notes este o tastatură digitală care s-ar putea dovedi extrem de utilă pentru milioanele de persoane incapabile de a vedea.

Tehnologia evoluează în ziua de astăzi extrem de rapid, iar unii dintre noi am putea fi tentați să credem că cei incapabili să vadă sunt lăsați înapoi. Dezvoltatorii aplicației iBrailler, însă, ne dovedesc încă o dată, că nu este cazul. Tastatura digitală creată de aceștia este ar putea ajuta milioane de persoane de pe tot globul să utilizeze mai ușor un dispozitiv mobil.

iBrailler Notes nu este prima aplicație destinată celor ce nu pot vedea. Există o varietate mare de software de acest gen pentru aproape orice aspect al vieții de zi cu zi. Ceea ce face din iBrailler Notes o tastatură specială este că întreg ecranul tactil funcționează precum o tastatură. Degetele pot fi plasate oriunde pe ecran, iar iBrailler Notes va recunoaște literele. Printre altele, aceasta are și capacitatea de a recunoaște anumite gesturi care vor ajuta utilizatorii cu ștergerea, copierea și lipirea diverselor caractere folosite.

iBrailler Notes s-ar putea dovedi și mai util folosit alături de VoiceOver. Acesta este disponibil pe iOS și le permite utilizatorilor să folosească un iPhone sau iPad fără a vedea ecranul, cu ajutorul cuvintelor. La fel ca și ibrailler, VoiceOver suportă anumite gesturi pentru schimba paginile sau pentru a naviga mai ușor. Pachetul de dialecte vorbite de asistentul virtual include, printre altele, și limba română. iBrailler Notes este disponibil acum gratuit pe App Store