22 nov. 2015 | 14:31

Anonymous bagă lumea în alertă: avertismente privind noi atacuri teroriste

ACTUALITATE
Anonymous bagă lumea în alertă: avertismente privind noi atacuri teroriste

Hackerii de la Anonymous le-au declarat război teroriștilor ISIS și, după ce au închis câteva mii de conturi de Twitter, au reușit să scoată la suprafață câteva planuri privind viitoare atentate. 

Acum, cei de la FBI spun că iau în serios dezvăluirile făcute de gruparea de hackeri. Pe lista țintelor posibile se află, printre altele, și Philips Arena din orașul american Atlanta, unde, duminică, era programată Wrestling Survivor Series. ”FBI-ul este conştient de raportările legate de ameninţarea teroristă care include evenimentele din Atlanta, Georgia. Luăm în serios toate ameninţările, nu avem informaţii specifice sau credibile despre un atac în acest moment. Avem, totuşi, notificări şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştrii de drept şi cei din sectorul privat pentru a ne păstra comunitatea în siguranţă „, a comunicat agenţia, potrivit Mediafax.

Anonymous a anunţat încă de sâmbătă că a descoperit informatii despre atacurile plănuite de ISIS în Paris, precum şi în Statele Unite şi alte colţuri ale lumii.

„Vrem ca întreaga lume să fie în siguranţă sau măcar acele persoane care au în plan să meargă în locurile indicate de noi. De asemenea, vrem ca gruparea teroristă Daesh (nr. denumirea arabă pentru Statul Islamic pe care jihadiştii o detestă) să afle că oamenii ştiu ce atacuri urmează şi să le anuleze, ceea ce îi va dezorienta pentru o perioadă”, a transmis Anonymous.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, joi seară, o nouă înregistrare video, ameninţând că următoarea ţintă a unui atentat va fi Casa Albă, sediul Preşedinţiei Statelor Unite, informează Fox News.

Apoi, organizaţia fundamentalistă sunnită îi avertizează pe preşedinţii din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris.

„La ce vă puteţi aştepta din partea califatului islamic în afară de noi atacuri?! I-am adus lui Francois Hollande şi acoliţilor lui un val de atacuri benefice, aşa cum îi vom aduce şi lui Barack Obama şi anturajului său. Îi vom pârjoli cu centuri explozive şi maşini-capcană. Îi vom urmări oriunde vor merge, îi vom trata ca pe sclavi şi câini”, ameninţă un terorist. „Vă vom pârjoli cu centuri sinucigaşe, maşini-capcană şi explozibil”, afirmă unul dintre teroriştii care apar în imagini.

Lista cu locurile vizate de islamişti, potrivit Anonymous:

– Cigales Electroniques cu Vocodecks, RE-Play & Rawtor, clubul Le Bizen (Paris), evenimentul a fost anulat

– Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)

– Un miting al Colectivului pentru drepturile femeilor, un grup feminist (Paris)

– Wrestling Survivor Series, Atlanta

– Concert al trupei Five Finger Death Punch, Milano

– University Pastoral Day, Liban

– One Day One Juz, Indonezia

– Evenimentele Bisericii Catolice, „Hristos, Regele universului”