09 iun. 2015 | 12:00

Android M face minuni pentru autonomia Nexus 5

ACTUALITATE
Android M face minuni pentru autonomia Nexus 5

Aflat momentan încă în stadiu beta, recent anunţatul Android M se pare că are un impact major asupra autonomiei popularului Google Nexus 5.

Android M, precum , nu este sub nici o formă un sistem de operare revoluţionar. Include totuşi mici finisaje şi îmbunătăţiri de fond combinate cu o creştere semnificativă a autonomiei terminalelor.

Prin intermediul unor lansări din ultimele săptămâni, a devenit din ce în ce mai evident interesul producătorilor de telefoane pentru o autonomie sporită.

Din fericire, noua versiune a sistemului de operare ieşit din Mountain View asistă respectiva iniţiativă prin intermediul unei funcţii intitulate Doze. În practică, aceasta din urmă vă pune dispozitivul într-o stare de somn adânc ce vă ajută să staţi mai mult timp departe de priză.

Deşi este foarte uşor să promiţi o durată de viaţă mai mare a bateriei, mai interesantă este o astfel de promisiune când e confirmată de nişte teste independente.

Conform unor experimente realizate pe Nexus 5 cu o versiune , se pare că noul SO are un efect miraculos asupra autonomiei dispozitivului. În standby, un Nexus 5 ce rula Android 5.1.1 a pierdut 4% din baterie după 8 ore, 12% după 24 de ore şi 24% după 48 de ore.

Tranziţia la Android M a aceluiaşi Gadget s-a reflectat într-o scădere cu 1,5 procente după 8 ore de standby, 4,5 procente după 24 de ore de standby şi 9% după 48 de ore de standby. Diferenţa este şocantă, indiferent cum o priveşte. Trăgând linie, saltul este de la 200 de ore de standby până la 533 de ore.

Dacă am vrea să fim incredibil de optimişti, putem spune că Android M va mai beneficia de câteva îmbunătăţiri până la lansarea versiunii finale. Chiar şi în acest condiţii însă, performanţa este impresionantă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele