22 apr. 2015 | 09:00

Android 5.1 nu rezolvă problemele de pe Nexus 5 şi Nexus 7

ACTUALITATE
Android 5.1 nu rezolvă problemele de pe Nexus 5 şi Nexus 7

Proaspăta lansare de pentru Nexus 5 şi Nexus 7 va frustra un număr semnificativ de utilizatori având în vedere problemele ce nu au fost remediate.

În mod normal, lansările de noi firmware-uri pentru dispozitive inteligente remediază un amalgam de probleme înainte să introducă nişte funcţii noi pe care s-ar putea sau nu să le apreciaţi. Se pare însă că nu acesta este cazul Android 5.1, cea mai nouă versiune a sistemului de operare creat de Google.

Nu au trecut decât câteva zile de la lansarea noului Android 5.1 pentru dispozitivele Nexus 5 şi Nexus 7. Acest timp a fost însă suficient pentru ca persoanele care au suferit de nişte probleme foarte grave de performanţă pe vremea când rulau Android 5.0.1 să observe că respectivele probleme continuă să existe şi după update-ul la 5.1.

Cea mai mai neplăcere descoperită în Android 5.0.1 care continuă să afecteze dispozitivele din seria Nexus ţine de managementul de memorie defectuos. Aparent, din cauza faptului că sistemul de operare nu este foarte eficient în a închide complet aplicaţiile atunci când ieşiţi din ele, este foarte uşor să rămâneţi fără memorie RAM şi telefonul să devină surprinzător de lent. Mai mult decât atât, riscaţi să nu mai puteţi rula aplicaţii suplimentare decât după ce închideţi complet şi deschideţi smartphone-ul. Partea fascinantă este că până şi oficialii Google au conştientizat problema în 2014, fiind şi mai absurdă lipsa unei soluţii.

Nici problema cu aplicaţia de pe care am raportat-o în urmă cu câteva zile nu s-a rezolvat. Era vorba de imposibilitatea unei aplicaţii terţe, gen Facebook sau Twitter de a apela aplicaţia de cameră din telefon fără ca respectivul program să se închidă brusc şi să reveniţi la ecranul principal al interfeţei.

Temporar, dacă vreţi să remediaţi astfel de situaţii, obişnuiţi-vă să vă închideţi complet telefonul şi să-l deschideţi din nou.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele