16 ian. 2015 | 11:38

Allview P6 Energy, un smartphone cu baterie imensă care poate încărca alte telefoane

ACTUALITATE
Allview P6 Energy, un smartphone cu baterie imensă care poate încărca alte telefoane

Compania românească Allview a lansat, vineri, smartphone-ul Allview P6 Energy, un smartphone cu dotări decente care se remarcă în special prin bateria enormă. 

Multe companii au încercat, pe parcusul timpului, să lanseze smartphone-uri cu baterii supradimensionate, pentru a-i mulțumi pe utilizatorii sătui să umble mereu cu încărcătorul în geantă. Din păcate, nu foarte multe au reușit să lanseze produse cu adevărat atrăgătoare, greutatea și grosimea dispozitivelor fiind, de multe ori, prea mari pentru a folosi dispozitivul cu plăcere.

Cei de la Lenovo au reușit să se remarce pe această piață, cu dispozitive atrăgătoare ce oferă autonomie peste medie, dar acum se pare că au un rival, cel puțin în România, Bulgaria și Ungaria, unde își desfășoară Allview activitatea.

Allview P6 Energy are un ecran de 5 inch cu rezoluție HD, un procesor quad-core de 1,3Ghz, memorie RAM de 1GB și spațiu de stocare de 8GB, extensibil prin card microSD. Camerele foto sunt de 2, respectiv 8MP, însă bateria este cea cu adevărat uimitoare.

Într-o carcasă de numai 10,3mm grosime, Allview P6 Energy ascunde un acumulator de 5.000 mAh. Brașovenii susțin că această baterie ar trebui să ofere o autonomie de 500 de ore în stand-by și 24 de ore în convorbire. Nici greutatea nu este exagerată, smartphone-ul cântărind 176,6 grame.

Partea cea mai bună la acest telefon este că poate fi folosit pe post de baterie externă pentru alte dispozitive. Cu ajutorul unui cablu OTG, utilizatorii vor putea să-și încarce un alt smartphone, o pereche de căști Bluetooh sau un smartwatch, de exemplu.

Allview P6 Energy rulează Android 4.4.2 KitKat și poate fi precomandat de pe site-ul Allview, la prețul de 849 lei.