06 oct. 2015 | 11:19

Ajustaţi-vă lumina din casă prin comenzi vocale cu Philips Hue

ACTUALITATE
Ajustaţi-vă lumina din casă prin comenzi vocale cu Philips Hue

Cea mai recentă versiune a kitului de iluminare inteligentă Philips Hue este compatibilă cu platforma Apple HomeKit şi suportă comenzi vocale de la Siri.

După mulţi ani în care am văzut în filme SF persoane care interacţionau prin comenzi vocale cu diverse aspecte ale condiţiilor de locuit, se pare că în sfârşit putem şi noi să facem acelaşi lucru. Singurul lucru de care avem nevoie este noul set de iluminat inteligent Philips Hue. Acesta se integrează perfect cu alte elemente ale unei case inteligente prin framework-ul Apple HomeKit şi, printre multe alte avantaje, suportă ajustarea iluminării din casă cu precizie ridicată prin intermediul Siri folosind comenzi în limbaj natural. Practic, tot ce puteţi face prin aplicaţia Hue de iOS, puteţi face acum prin viu grai.

În situaţia în care aţi investit deja în trecut o sumă considerabilă de bani într-un set de iluminat Philips Hue, pentru a profita de noile funcţii va fi suficient doar să achiziţionaţi noul Hub Philips Hue 2.0. Acesta se integrează cu uşurinţă în reţeaua locală folosind o conexiune cu fir, iar interacţiunea cu becurile se va desfăşura în mod automat.

Vizavi de comenzile suportate, într-o limbă recunoscută de Siri, gen engleză, puteţi face afirmaţii precum ,,Hey Siri, aprinde toate luminile pe albastru” sau ,,Hey Siri, setează puterea lampei din sufragerie la 50%”. În secunda următoare comanda va fi executată, iar pentru câteva momente, voi vă veţi simţi precum Robert Downey Jr. în Iron Man. Accept varianta că la un momentdat aceste funcţii îşi vor pierde farmecul iniţial, dar va trece destul de mult timp până atunci.

Preţul pentru noul Hue Bridge 2.0 va fi de 60 de dolari, dar dacă aveţi deja o versiune veche a aceluiaşi produs în casă veţi beneficia la schimb de un discount de 20 de dolari. Comercializarea noul dispozitiv va începe în zilele următoare, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă pe piaţă şi seturi formate din cinci becuri şi noul Hub. De această dată, becurile vor avea o putere luminoasă de 800 lumeni în loc de 600, ca până acum.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele