30 apr. 2014 | 10:50

Yahoo se apucă de seriale originale de comedie

ACTUALITATE
Yahoo se apucă de seriale originale de comedie

Pentru a-şi îmbogăţi portofoliul de conţinut video disponibil pe , gigantul american s-a angajat să-şi producă propriile seriale.

seriale Yahoo-Screen update

Dacă tot avem o pasiune pentru urmărit clipuri online, în mare parte pe YouTube, încearcă să ne convingă să schimbăm tabăra. Pentru a-şi atinge scopul, lucrează de mai multe luni la aducerea de conţinut original pe propria platformă intitulată Yahoo Screen.

Din aceeaşi iniţiativă face parte şi angajarea lui Paul Feig, un regizor foarte popular de comedii nominalizat la premiile Emmy, care în trecut a fost responsabil de The Office. Iniţial va fi vorba de două seriale, fiecare cu opt episoade a câte 30 de minute. Pe sistemul Netflix, la publicare vom putea vedea un întreg sezon din primul moment în care episoadele au fost postate online. Ca şi platformă pentru a accesa respectivul conţinut, există deja Yahoo Screen, atât ca pagină web sau aplicaţie mobilă, cât şi ca portal de clipuri pe Apple TV.

Prima comedie va purta numele Other Space. Acţiunea se va desfăşura în secolul 22, într-o perioadă în care oamenii au renunţat să mai spere că există viaţă extraterestră, după ce au scanat cea mai mare parte universului cunoscut. Întregul concept devine mai interesant, când o navă exploratoare este transpusă într-un univers paralel. Sin City Saints este al doilea serial la care lucrează Yahoo. Acţiunea acestuia se desfăşoară la birourile de management ale unei echipei de baschet. În centrul acţiunii va fi Jake Tullus, un finanţator din Silicon Valley care abia după ce a cumpărat o echipă procesează nivelul de efort necesar şi costurile aferente.

Pe viitor, Yahoo deja a promis că vor mai exista astfel de pachete de conţinut realizate în colaborare cu unii dintre cei mai populari creatori de seriale din industrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele