13 dec. 2014 | 16:56

Xbox One continuă să câștige teren: s-a vândut mai bine decât PlayStation 4 în luna noiembrie

ACTUALITATE
Xbox One continuă să câștige teren: s-a vândut mai bine decât PlayStation 4 în luna noiembrie

După ce a fost pe primul loc în termeni de vânzări pentru foarte mult timp, Sony PlayStation 4 începe să piardă categoric teren în fața consolei Xbox One.

Xbox One Microsoft

În ultimele luni, situația în materie de vânzări de console s-a schimbat mult. Lansarea unui model Xbox fără Kinect a avut efecte imediate, consola începând să recuperez din terenul pierdut, încet dar sigur. Astfel, o victorie importantă a modelului de la Microsoft a venit cu ocazia Black Friday, când acesta s-a vândut în Statele Unite mult mai bine decât PlayStation 4. Acum se pare că Xbox își continuă seria câștigătoare, luna noiembrie fiind una în care aceasta s-a vândut mult mai bine decât cea de la Sony, după cum spune GeekWire.

Compania din Redmond a anunțat de curând situația în ceea ce privește vânzările, citând date ale NPD, o companie specializată pe cercetările de piață. Aproximativ 1,2 milioane de console Xbox au fost vândute în SUA luna trecută. Principalul motiv pentru vânzările acestea au fost ofertele celor de la Microsoft în care consola era oferită la un preț special, alături de un joc. Un comunicat oficial din partea NPD nu a fost lansat încă, dar acesta probabil va apărea în viitorul apropiat.

microsoft-Xbox_one_console_controlle_thumb.jpg

Este binecunoscută situația Microsoft și Sony, cele două mari companii care produc Xbox și PlayStation, înainte de lansarea consolelor de ultimă generație. Sony pierduse bătălia precedentă în care Xbox 360 a devansat clar la orice capitol PS3, fiind cea mai populară consolă a vremurilor ei. Compania japoneză trebuia neapărat să revină cu ceva interesant, iar Microsoft trebuia să lanseze un succesor demn pentru 360. Astfel, prima parte a duelului dintre PS4 și Xbox One s-a desfășurat, din anumite puncte de vedere, neașteptat. PS4 pur și simplu nu a avut competiție, iar lumea se întreba dacă Xbox va mai putea reveni. Au fost luate măsuri urgente de către Microsoft, iar cea mai importantă a fost lansarea unui model Xbox fără Kinect. Puteți citi mai multe despre această situație pe Playtech aici.