19 nov. 2014 | 07:59

Windows Phone de la Microsoft arată foarte bine, dar doar în statistici

ACTUALITATE
Windows Phone de la Microsoft arată foarte bine, dar doar în statistici

Windows Phone se află pe poziţia a treia în topul platformelor de mobile, după Android şi iOS, iar Microsoft a oferit recent statistici interesante despre platformă.

Nokia Lumia 735, review Playtech, foto Razvan Baltaretu-0220

În cadrul unui eveniment desfăşurat recent în Germania, cei de la Microsoft au făcut publice pentru prima oară, mai multe statistici interesante legate de platforma pentru mobile a companiei.

Aparent, la ora actuală s-au comercializat nu mai puţin de 50 de milioane de dispozitive sub brandul Lumia. Cu toate că mai sunt şi alte tipuri de pe piaţă, oficialii gigantului din Redmond au preferat probabil să facă referire doar la brandul pe care îl au în portofoliu. Rămâne să vedem dacă această cifră va creşte semnificativ la câteva luni după lansarea smartphone-ului 535.

Tot în acelaşi context, am aflat că peste 560.000 de dezvoltatori s-au angajat să creeze aplicaţii de Windows Phone, deşi numărul aplicaţiilor efective se rezumă momentan la 320.000. Magazinul virtual Windows Phone Store a înregistrat o creştere semnificativă în ultimul an, având în vedere că în decembrie 2013 găzduia 200.000 de aplicaţii și în aprilie 2014 a crescut până la 250.000.

În practică, mai e mult de lucru până când Windows Store va reuşi să ajungă la nivelul Apple App Store sau Google Play. Până atunci însă, marea problemă ţine de numărul de utilizatori. Nu poate exista o explozie de aplicaţii de calitate, fără ca numărul celor care cumpără dispozitive cu WP8.1 să înregistreze o creştere importantă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele