13 mart. 2014 | 13:50

VLC Media Player ajunge în sfârşit în Windows Store

ACTUALITATE
VLC Media Player ajunge în sfârşit în Windows Store

După o luuungă perioadă de aşteptat după aprobări, unul dintre cele mai populare playere software, se lansează oficial pentru Windows 8.

VideoLan.org VLC Music microsoft windows 8

VLC Player are foarte mulţi fani. Unii îl apreciează pentru că nu necesită instalarea de codecuri pe sistem, alţii pentru că este încărcat de . Cei care îşi aleg o aplicaţie pentru redat conţinut video după numărul de platforme pe care este disponibilă, din acest moment, au un motiv în plus să facă saltul la VLC.

Aplicaţia VLC Media Player este foarte intuitivă şi bine închegată, puteți reda orice tip de conţinut multimeda fără probleme, pe aproape orice tip de sistem. După câteva săptămâni în care s-a aflat în test la Microsoft, player-ul în cauză a fost în sfârşit certificat de de gigantul de Redmond pentru a poposi în colecţia de aplicaţii disponibile pentru Windows 8. Chiar dacă dezvoltatorul din spatele său preferă momentan să-l promoveze ca fiind un beta, doar după o perioadă de utilizare intensă vom vedea dacă există mici scăpări în această versiune.

În rest, noul VLC din Windows Store va reda toate formatele audio-video pe care le ştiţi deja. Va fi capabil să afişeze subtitrări, să redea muzică în fundal şi nu numai. Pe viitor, aceeaşi echipă de programatori care s-a aflat în spatele acestei lansări, speră să creeze un VLC Media Player pentru Windows Phone 8.1. Mai multe detalii despre acela vom afla însă abia după conferinţa Microsoft Build, din luna aprilie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele