25 apr. 2014 | 11:15

Vic Gundotra, creatorul Google+, „a părăsit incinta”

ACTUALITATE
Vic Gundotra, creatorul Google+,

Cu toate că la Google Vic Gundotra a devenit destul de popular, creatorul a preferat să părăsească conducerea gigantului din Mountain View.

Google+ Vic Gundotra

Opt ani a durat şederea lui Vic Gundotra la . Cu toate acestea, a simţit că trebuie să meargă mai departe. Anunţul public al plecării sale a venit sub forma unei scrisori deschise, destul de melancolice, postate pe pagina personală de Google+. Replicile nu au întârziat să apară, iar cea mai stufoasă dintre ele a venit de la CEO-ul Larry Page sub forma unui comentariu la aceeaşi postare de pe reţeaua de socializare a gigantului. Printre altele, Page a ţinut să menţioneze că Google+ a fost construit din nimic de Gundotra.

Înainte de a face parte din rangurile Google, Vic a fost angajat pentru foarte mult timp la Microsoft. Există multe speculaţii pe marginea plecării sale din companie, dar nici una dintre ele nu are şanse prea mari să fie confirmată. Motivul oficial postat pe Google+ a fost că ,,a venit timpul pentru o nouă călătorie”, fără a detalia exact unde va învecepe noua sa misiune.

Omul de bază al Google+ părăseşte această instituţie  într-o perioadă de creştere semnificativă a popularităţii platformei. Cel mai recent studiu confirmă 540 de milioane de utilizatori unici în fiecare lună, dintre care aproximativ 300 de milioane de vizitatori fideli ţin să acceseze în mod direct plus.google.com.

Poziţia lui Gundotra la Google va fi ocupată de acum înainte de David Besbris, un vicepreşedinte pe probleme de inginerie. Pentru un timp, s-a vehiculat şi numele lui Bradley Horowitz pentru aceeaşi funcţie, unul dintre subalternii de bază ai fostului director. Acesta din urmă se pare că a pierdut însă competiţia.

Pentru prima oară, conferinţa Google I/O  de anul acesta nu va fi deschisă de cuvintele lui Vic Gundotra. Încă de la introducerea evenimentului acel gest devenise o tradiţie. În orice caz, toate locurile au fost ocupate la Google I/O şi, cel puţin în acel cadru, având în vedere anunţurile vehiculate, absenţa sa va fi trecută cu uşurinţă cu vederea.

Google Plus vic gundotra

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele