12 sept. 2014 | 10:30

Viber te lasă să faci apeluri video și devine un concurent pentru Skype

ACTUALITATE
Viber te lasă să faci apeluri video și devine un concurent pentru Skype

Aplicația Viber pentru smartphone-uri a primit un update foarte important care a transformat-o într-un adversar redutabil pentru Skype.

viber-video-calling teleconferinta

s-a lansat iniţial ca o soluţie de conversaţii cu voce peste o conexiune la internet – VoIP. La momentul redactării acestui material, acea componentă continuă să funcţioneze de minune, chiar dacă, între timp, în ecuaţie au mai fost introduse şi alte variabile.

Pentru că vă puteţi conversa în format text, Viber este o aplicaţie cross-platform de chat, similară cu WhatsApp. Singura componentă care mai lipsea, în afară de voce şi mesagerie text, era partea de video. Aceea a fost introdusă azi pe mobile pentru prima oară. Chiar dacă funcția există deja de ceva timp în a programului, abia acum a fost adusă și pe mobil.

De când am anunţat că gigantul japonez de comerţ online Rakuten a achiziţionat VIber, este prima oară când în aplicaţia a primit un update major. Acesta din urmă se manifestă prin lansarea versiunii 5.0 pentru utilizatorii de iOS şi Android. Tot acum, în colţul din dreapta sus al paginii de preferinţe din aplicaţie se află o secţiune intitulată QR. Acolo puteţi vedea un cod QR generat pentru a vă reprezenta datele de contact şi un scanner de coduri QR prin care puteţi ataşa rapid pe cineva străin listei voastre de prieteni, scanându-i propriul cod.

Din momentul lansării, CEO-ul Talmon Marco le-a declarat celor de la TNW că introducerea funcţionalităţii de video chat reprezintă doar prima dintre trei actualizări majore aferente Viber pe care le vom vedea până la sfârşitul anului. Cea de a doua va fi ancorată într-o funcţionalitatea avansată de gaming,  pe când  a treia va viza integrarea Viber cu platforma de comerţ online Rakuten.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele