01 iul. 2014 | 19:00

Vaio Pro și Vaio Fit apar fără branding-ul Sony

ACTUALITATE
Vaio Pro și Vaio Fit apar fără branding-ul Sony

La începutul acestui an Sony a anunțat că va vinde divizia de laptopuri VAIO. Din ultimele informații se pare că tranzacția a fost efectuată cu success, iar noii proprietari ai acesteia nu au stat prea mult pe gânduri.

Sony Vaio Pro

Noile produse anunțate momentan pentru piața japoneză sunt VAIO Pro și VAIO Fit, desigur, fără branding-ul Sony. Dacă vi se par familiare numele acestor produse, este pentru că sunt aceleași denumiri pe care le folosea și Sony la aceleași modele cu aceleași caracteristici. În cazul de față în loc de Sony, la baza display-ului scrie doar VAIO. Nu se știe motivul pentru care noii deținători ai diviziei de notebook-uri nu s-au obosit să facă un upgrade de configurație, însă presupunem că fanii seriei vor fi încă atrași de aceste produse.

Website-ul VAIO.com a fost și el updatat pentru limba japoneză, fiind desigur singura limbă în care acesta poate fi vizitat. Noua companie se pare că va avea la dispozitție doar 240 de angajați, și va produce de acum încolo doar computere pentru piața japoneză, devenind astfel un producător exclusivist de laptopuri. Desigur, piața japoneză este suficient de mare cât să susțină o companie de acest gen, iar decizia lor este foarte bine calculată.

Din păcate, pentru pasionații brand-ului din Europa sau Statele Unite nu avem nici un fel de vești, și ne îndoim de faptul că pe viitor se vor gândi să exporte din nou aceste produse. Acestea fiind spuse, bye bye VAIO.