08 oct. 2014 | 08:02

Există viață după Sony: sub marca VAIO, Japonia are rival pentru Microsoft Surface

ACTUALITATE
Există viață după Sony: sub marca VAIO, Japonia are rival pentru Microsoft Surface

Deşi a trecut aproape un an de când Sony a renunţat la divizia sa de PC-uri, se pare că nu a murit şi lucrează la noi produse.

vaio_prototype_tablet

La sfârşitul anului trecut au apărut primele zvonuri legate de . Nu a durat mult şi VAIO a intrat în posesia unui fond de investiţii japonez. Partea bună este că VAIO nu a murit şi lansează în continuare noi produse. Partea tristă este că cea mai mare parte a noilor creaţii este dedicată aproape exclusiv pieţei din Japonia.

Dacă sunteţi însă curioşi ce tipuri de produse ies din laboratoarele de cercetare şi dezvoltare VAIO, tableta de mai sus ar putea să vă ofere o imagine de ansamblu. Această creaţie a fost anunţată recent de companie şi, pentru că nu se află momentan în stadiul producţiei de serie, poartă numele de VAIO Prototype Tablet PC. Această tabletă este menită să înlocuiască un Ultrabook. Are un display de 12,3 inci cu o rezoluţie generoasă de 2560 x 1704, iar la interior găzduieşte un procesor Intel Core pe arhitectură Haswell. Dacă va fi livrat cu o tastatură detaşabilă precum cea din imagine, va putea fi clasificat fără probleme ca fiind un hibrid între un notebook şi o tabletă. Conectica e asigurată prin două porturi USB 3.0, o ieşire HDMI şi un mini Display port.

Deşi nu a fost încă făcută publică configuraţia exactă cu care va fi livrat, cel mai probabil veţi avea opţiuni foarte variate pentru a vă personaliza configuraţia în funcţie de buget. Trecând însă peste acest detaliu, se pare că preţul de pornire va fi destul de inaccesibil, aproximativ 1.800 de dolari. Această valoare este probabil adaptată salariilor din Japonia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele