24 oct. 2014 | 16:40

UNI, aplicația care îi ajută pe surdomuți să comunice mai ușor [VIDEO]

ACTUALITATE
UNI, aplicația care îi ajută pe surdomuți să comunice mai ușor [VIDEO]

UNI este o nouă aplicație care poate ușura viața persoanelor cu deficiențe de auz. uni aplicatie surzi Aplicația UNI este creată de un startup american și are rolul de a înlătura barierele de comunicare întâlnite deseori de persoanele surdomute.

UNI traduce limbajul în semne în scris și în limbaj rostit. Această traducere se face cu ajutorul gadgetului Leap Motion. Cei de la Motion Savvy au deocamdată un prototip. Este vorba despre o husă de carcasă în care este ascuns senzorul de mișcare Leap Motion care lucrează în tandem cu aplicația instalată pe tabletă.

Creatorii caută acum finanțare pe platforma de crowdfunding Indiegogo și speră să obțină suma de 40.000 de de dolari pentru a putea începe să comercializeze soluția. Este îmbucurător faptul că din ce în ce mai des auzim despre aplicații destinate să le îmbunătățească viața persoanelor cu deficiențe sau handicapuri.

Săptămâna trecută vorbeam despre o aplicație similară, intitulată Transcense, care se folosea de telefoanele mobile pentru a ușura comunicarea.