12 mai 2014 | 08:10

Un „trol” de pe internet şi-a primit tratamentul cuvenit [VIDEO]

ACTUALITATE
Un

Deşi ne frustrăm deseori din cauza unui „, al cărui unic scop este să ne enerveze prin comentarii, unii dintre ei sunt pedepsiţi.

internet-troll online pedeapsa box

Este incredibil cât de des interacţionăm cu câte un „trol” pe un forum, pe YouTube, Reddit, Digg sau chiar şi în zona de comentarii de pe Playtech.ro.

Această se caracterizează de obicei printr-o nevoie cronică de a provoca tensiuni, stres şi dezbateri agresive online. De cele mai multe ori, este vorba de nişte oameni obişnuiţi, care în spatele unei tastaturi au devenit subit zmei. În 99% din cazuri, comportamentul trolilor pare să nu aibă nici un fel de consecinţe în lumea reală. Din fericire, există şi excepţii.

Aceasta este povestea lui Deontay Wilder, un boxer de categorie grea care a câştigat în 2008 medalia de bronz la Olimpiada de vară de la Beijing. Acesta a avut parte online de multe glume proaste, comentarii rasiste şi diverse forme de abuz, inclusiv unele adresate fetiţei sale care suferă de o boală cronică. Toate au provenit de la Charlie Zelenoff, un trol al cărui comportament agresiv a ajuns prea departe când l-a provocat pe Wilder la o lupta în lumea reală.

Evenimentul capturat mai jos s-a desfăşurat la o sală de atrenamente din Los Angeles şi a început cu semnarea unui act notarial de către Zelenoff prin care îşi asuma urmările luptei. Puteţi vedea singuri finalitatea, mai jos, puteţi percepe totul ca o lecţie de viaţă pentru toţi „trolii” de pe internet. Partea şi mai bună a acestui eveniment este că există un precedent în 2013, cand un alt „trol” a fost ,,recompensat” de victima comportamentului său, un alt boxer profesionist care a aflat unde locuieşte atacatorul său.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele