06 ian. 2014 | 13:40

Un nou website agreghează cadrele cu coduri sursă din filme

ACTUALITATE
Un nou website agreghează cadrele cu coduri sursă din filme

Pentru că multe dintre paginile cu coduri sursă din filme nu au legătură cu acţiunea, a fost creat pentru a ne lămuri ce înseamnă cu adevărat.

moviecode.tumblr.com source code programare in filme sursa

Dacă aveţi o pasiune pentru PC-uri şi cunoaşteţi un anumit nivel de programare, în la un moment dat v-a atras atenţia o interfaţă pe ecranul unui calculator pe care nu aţi mai văzut-o sau o pagină cu linii de cod. Indiferent dacă e Java, C++, HTML sau MySQL, aproape niciodată codul sursă afişat într-un film, din diverse motive, nu se potriveşte contextului în care este afişat.

Deoarece internetul este mare şi cineva cu suficient de mult timp liber a dezvoltat o pasiune pentru acele capturi cu mostre de programare, în urmă cu ceva timp a fost creat un blog pe Tumblr cu numele de Source Code in TV and Films.  Încercând să ducă ideea la un alt nivel, majoritatea capturilor de ecran au sub ele explicaţii vizavi de adevăratul sens la acelui text care uneori trebuie să joace rol de cel mai periculos virus din lume.

În imaginea de mai sus, de exemplu, într-un episod din Alphas este afişat cu mare interes un script care nu face decât să adune sau să scadă zile dintr-o dată din calendar. La polul opus, în captura de mai jos, se află creatorii filmului The Social Network care au folosit linii de cod adevărat pentru a crea o versiune incipientă de Facebook. În cazul în care vreţi să vă amuzaţi sau pur şi simplu să înţelegeţi mai bine artificiile la care apelează producătorii de filme pe partea de programare, aceasta este o pagină web care trebuie vizitată.

Social Network Source Code

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele