27 nov. 2014 | 07:45

Un nou scandal pentru Apple: ecranul de iPhone 6 se zgârie foarte uşor

ACTUALITATE
Un nou scandal pentru Apple: ecranul de iPhone 6 se zgârie foarte uşor

După iPhone 6 Plus care se îndoaie, Apple are o nouă problemă cu noul său telefon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Timp de câteva luni s-a zvonit, înainte de lansarea noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, că va folosi panouri de cristal safir pentru protejarea ecranelor. Din păcate, pentru că nu a găsit nici un producător capabil să genereze stocuri suficient de mari, gigantul din Cupertino a renunţat la acel proiect şi a apelat în schimb la un nou tip de protecţie. Deşi în prezentarea noilor modele de iPhone compania americană s-a lăudat, ca de fiecare dată, cu rezistenţa noului tip de sticlă curbată pe margini, au apărut mai multe dovezi că vechile iPhone-uri făceau o treabă mai bună în a rezista la zgârieturi.

iPhone-6-plus zgariat Screen-Easily-Scratched-Scuffgate-Reborn

Dacă o secţiune din forumul Apple Support cu peste 600 de replici e de crezut, se pare că posesorii de iPhone 6 şi sunt foarte dezamăgiţi de anduranţa noilor lor gadgeturi. În contextul în care, după câteva săptămâni de utilizare obişnuită, ecranele smartphone-urilor proaspăt achiziţionate sunt similare cu captura de mai sus, este evident că problema nu ţine doar de utilizatori. Mulţi au afirmat că s-ar putea să fie de vină marginea curbată pentru uşurinţa cu care se zgârie un iPhone 6 în comparaţie cu un iPhone 5 sau 5s.

Nici un oficial al companiei nu a făcut vreo afirmaţie pe marginea acestui subiect şi nici nu se menţionează în vreun document online că cei de la Apple înlocuiesc în garanţie panouri zgâriate. La o simplă căutare pe Google ies însă la iveală foarte multe rapoarte pe marginea acestui subiect încât să pară o problemă cât se poate de reală.

Sfatul Playtech: Dacă, totuși, nu te-au speriat veștile despre iPhone 6, acesta e disponibil în această ofertă începând de la 3.300 de lei în versiunea cu ecran de 4,7 inci. Mai există și iPhone 5s la un preț mai mic. În acest magazin ai și mai vechiul și mai rezistentul iPhone 5c lansat de Apple în 2013, iar acum e la un preț de 2.000 de lei. Dacă, totuși, nu te interesează iPhone, OnePlus One e un smartphone cu dotări foarte bune și un preț încă suficient de mic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele