15 apr. 2014 | 17:28

Un nou patent Samsung dezvăluie un posibil rival pentru Google Glass

ACTUALITATE
Un nou patent Samsung dezvăluie un posibil rival pentru Google Glass

Un nou patent Samsung dezvăluie un produs care ar putea fi un rival pentru Google Glass.

Samsung Gear Glass

Toate companiile producătoare de dispozitive mobile doresc să își facă intrarea pe segmentul ”purtabilelor”. De la câteva dintre ele utilizatorii au însă așteptări ceva mai mari. Una dintre aceste companii este desigur Samsung, care, după ce a ieșit recent pe piață cu a doua iterație a smartwatch-ului Gear, își îndreaptă atenția și către un dispozitiv asemănător cu Google Glass, însă ceva mai simplu.

Am putea să îi spunem sugestiv Gear Glass, pentru că, după imaginea de mai sus, este o cască wireless cu un display mic atașat de aceasta. Acest dispozitiv ar putea oferi utilizatorului pe lângă un feedback auditiv, și o experiență vizuală, conectată cel mai probabil cu smartphone-ul acestuia.

Spre deosebire de Google Glass, acest design pare mai puțin intruziv și are un profil semnificativ mai redus. În comparație cu o pereche de ochelari, sunt sigur că mulți dintre utilizatori, în special cei care poartă ochelari de vedere, ar fi mai atrași de un astfel de design.

Nu se cunosc mai multe detalii despre acest produs sau dacă va fi până la urmă un produs, însă este probabil ca la IFA 2014 să auzim ceva vești de la oficialii companiei. Probabil că materialele folosite pentru acest dispozitiv vor fi și ele unele mai deosebite, pentru că dispozitivul ar trebui să fie destul de ușor și să nu provoace disconfort, având în vedere sistemul de prindere pe o singură ureche.