23 mai 2014 | 23:16

Un nou headset de realitate virtuală apare în Europa

ACTUALITATE
Un nou headset de realitate virtuală apare în Europa

Pentru fanii dispozitivelor de realitate virtuală există două tipuri de headset-uri populare, Oculus Rift și Project Morpheus.

Headset Realitate Virtuala

Fiecare dintre aceste două headset-uri vine cu avantaje și dezavantaje. Primul ar fi prețul, Oculus Rift costând în jur de 350 de dolari, la fel de mult ca o placă grafică decentă, iar al doilea, la fel ca și o placă grafică va fi depășit din punct de vedere specificații, destul de rapid, și veți fi nevoiți să achiziționați în scurt timp altul, mai bun, pentru a ține pasul cu tehnologia.

Există însă o alternativă care pare destul de promițătoare. Dispozitivul pentru VR se numește Virzzmo și este ideea celor de la Future Reality games, mai exact a CEO-ului lor Darius Zolna. Dispozitivul este momentant folosit cu dispozitive ce au un ecran de 4.7 inci sau mai mare și comparat cu Oculus Rift sau cu Project Morpheus nu își va pierde din actualitate așa de repede.

Principiul după care funcționează acest gadget este prin separarea display-ului în două secțiuni, una pentru fiecare ochi în parte. Împreună cu lentilele speciale, dispozitivul crează imaginea stereoscopică, și deține și un giroscop la interior ce monitorizează mișcările capului.

În termeni de disponibilitate și preț nu se știu încă prea multe detalii. Se spune că va fi destul de ieftin, probabil undeva până în 50 de euro, iar kiturile de dezvoltare vor fi lansate undeva în cursul lunii iunie. Acum rămâne întrebarea dacă dezvoltatorii vor fi interesați de acest proiect, și dacă va putea fi folosit cu cât mai multe dispozitive mobile și jocuri.