24 apr. 2014 | 10:20

TUTORIAL: Cum realizăm un streaming video online, personal sau colectiv

ACTUALITATE
TUTORIAL: Cum realizăm un streaming video online, personal sau colectiv

Dacă aveţi ceva de transmis unor prieteni sau vreţi să ţineţi un curs în direct pe internet, ar fi bine să să faceţi un streaming video online.

Tutorial Streaming online

Indiferent că suntem bloggeri, oameni de afaceri, un grup de indivizi pasionați sau pur și simplu vrem să ținem un webinar, posibilitatea streaming-ul LIVE online poate fi exact ce am avea nevoie pentru promovarea personală, cu scopul obţinerii de rezultate cu adevărat remarcabile. Dacă ai ceva de spus, ești un artist în ascensiune, Barack Obama sau doar un cetățean implicat, Google+ Hangouts On Air este răspunsul. Gratuit, simplu de folosit și susținut de una dintre cele mai mari corporații din lume, Hangouts On Air este cea mai bună variantă de a ne face văzuți și auziți la scară mondială. În plus, funcţionează la fel de bine şi pentru o companie care dorește să își transmită evenimentele de lansare unui public incredibil de larg.

Transmite LIVE de pe calculator sau telefon, distribuie înregistrarea și vezi câte vizionări poți face în fața întregului mapamond. Venim, așadar, cu o prezentare completă asupra unuia dintre cele mai puternice servicii de streaming și prezentare video online care există pe piață, o unealtă care ar putea, de ce nu, să schimbe și să apropie întreagă lume.

Ideea de bază este foarte simplă. Aveţi nevoie de un cont de Google+, pe care vă puteţi autentifica folosind adresa de Gmail, profilul de YouTube sau numele vostru de utilizator Google. Dacă îl aveţi deja, intraţi pe adresa plus.google.com, faceţi un click pe butonul Home în stânga sus şi accesaţi Hangouts. Un alt click pe Start a Hangout on Air aproape că a rezolvat problema. Mai sunt câteva detalii care trebuie avute în vedere pentru a realiza un streaming video online, dar cel mai bine ar fi să de mai jos.

Vizionare plăcută.