06 dec. 2014 | 14:06

Turcia are școala viitorului și este una în care lecțiile sunt mereu captivante

ACTUALITATE
Turcia are școala viitorului și este una în care lecțiile sunt mereu captivante

La Intel Education Summit 2014 a fost prezentată școala viitorului. Fără tehnici învechite, doar tehnologie, lecțiile predate viitorilor elevi sunt mereu captivante.

scoala viitorului foto octavian palade

Intel organizează, în fiecare an, alături de parteneri precum Microsoft, Acer sau HP, evenimentul Intel Education Summit. Tema de anul acesta a fost ”Bridging Cultures through Education” (trad. – Unirea culturilor prin educaţie).Zeci de experţi în educaţie şi profesori din Turcia şi din restul Europei şi-au prezentat, alături de oficialii Intel, viziunea asupra viitorului educaţiei.

Cu toate că Intel este cunoscută în special pentru procesoare, compania are şi o implicare enormă în ceea ce priveşte educaţia, organizând concursuri precum Intel ISEF – la care s- a făcut remarcat tânărul Ionuţ Budişteanu, sau Intel Business Challenge. Viziunea comună a experţilor prezenţi la eveniment presupune o abordare holistică a educaţiei (expresie care a devenit şi laitmotiv al conferinţelor). Pe scurt, asta înseamnă că educaţia trebuie dezvoltată în mai multe direcţii: abordare, tehnologie, materii studiate, instruirea profesorilor etc.

Cei de la Intel se ocupă atât de partea tehnologică, dezvoltând, împreună cu partenerii, tehnologii accesibile care îşi pot găsi locul în clasele din prezent şi din viitor, dar şi de partea de instruire a profesorilor, prin programele Intel Teach şi Intel Transforming Learning. Intel Education Summit 2014 a presupus şi vizita la două şcoli din Istanbul – una privată şi una de stat.

„Când toate dispozitivele vor fi conectate la Internet, acestea vor produce o cantitate enormă de date. Aceste date, chiar şi în prezent, sunt văzute, în unele locuri, ca petrol nerafinat. Petrolul nerafinat nu are niciun fel de utilitate. Ceea ce facem din el are valoare pentru noi, pentru că ne ajutăm să ne deplasăm din punctul A în punctual B. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul datelor. Este nevoie de inteligenţă şi de analiză pentru a trage conluziile corecte din cantitatea aceasta enormă de date pe care o producem şi pentru a putea să o folosim cum trebuie. Aceasta este una dintre zonele de interes care prinde rapid popularitate”, a declarat Guenther Juenger, director Corporate Affairs Intel EMEA.

Descoperă povestea școlii viitorului la „Adevărul“

 

Potrivit analiştilor de la IDC, în următorii 20 de ani, numărul dispozitivelor conectate la Internet va ajunge la 50 de miliarde.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele