07 iul. 2014 | 08:37

SUA vă obligă să aveţi gadgeturile încărcate când zburați cu avionul

ACTUALITATE
SUA vă obligă să aveţi gadgeturile încărcate când zburați cu avionul

Într-o măsură care pare destul de ciudată, autoritățile americane obligă persoanele care  să aibă gadgeturile încărcate.

tsa reguli avion sua gadgeturi airport-screening

Statele Unite ale Americii reprezintă ţara tuturor posibilităţilor, mai ales atunci când vorbim de şi reguli greu de înţeles aplicate la nivel naţional. Cea mai recentă dovadă a acestei realităţi vine de la TSA sau Administrarea Securităţii Transportului, o autoritatea în domeniul transportului în comun din Statele Unite.

O nouă măsură referitoare la transportul cu avionul a fost publicată zilele trecute pe website-ul TSA. Aceasta vine în contrast cu tot ce aţi învăţat despre zburat cu avionul. Dacă până de curând eraţi obligaţi să aveţi notebook-urile, tabletele şi telefoanele închise când zburaţi cu avionul, de acum înainte trebuie să aveţi mare grijă ca acestea să aibă baterie. Nu de alta, dar dacă nu pot fi pornite la momentul controlului care precede îmbarcarea, riscaţi să le lăsaţi în aeroport, pentru că vor fi confiscate. În plus, riscaţi şi voi ca pasageri să fiţi supuşi unor controale suplimentare.

Măsura descrisă mai sus se adresează tuturor celor care zboară cu avionul în Statele Unite ale Americii sau iau un zbor de oriunde din lume către o destinaţie din SUA. Cu toate că pare ostentativ de aberantă respectiva regulă, aceasta se pare că vizează eliminarea posibilităţii golirii interiorului unor dispozitive electronice, gen laptop şi umplerea acestora cu explozibil. Deşi nu cred că a existat vreun precedent care să alimenteze o astfel de iniţiativă, am văzut la un moment dat ceva similar într-un serial de televiziune şi probabil că de acolo şi-au tras inspiraţia oficialii TSA.

În teorie, aceeaşi autoritate promite că-şi va ajusta procedurile în continuare pentru a crea un echilibru între comoditate şi securitate. Până atunci însă, încercaţi să nu vă terminaţi bateria la iPad dacă zburaţi până în SUA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele